KORONAVIRUSET

Strømmeprosjekt får innovasjonsstøtte – skal finne digital plattform som gir artistene mer

Rekordmange søkte om designdrevet innovasjonsstøtte fra Design og arkitektur Norge (DOGA), og direktør Tor Inge Hjemdal deler ut 8,5 millioner kroner til 20 av de 110 søkerne. Foto: Sverre Christian Jarild, NTB kultur.

To lyd- og strømmeprosjekter er blant dem som får innovasjonsstøtte fra Design og arkitektur Norge (DOGA).

Det ene spinner videre på strømmekonsertene som gjorde sitt inntog da Konsert-Norge stengte ned fra mars på grunn av koronapandemien. Ifølge pressemeldingen viste det seg at strømmekonserter i dagens form ikke fullt ut kompenserer for tapte billettinntekter fra fysiske arrangementer.

ANNONSE FRA BOSE:

Nå har selskapet Konsertsystemer LLB og design- og teknologiselskapet Studio Vues fått 520.000 kroner i støtte for å gjennomføre et designdrevet innovasjonsprosjekt, der man skal samle innsikt fra artister, agenter, arrangører og publikum.

Funnene skal brukes til å utvikle en digital plattform som gir artistene høyere inntekter, samtidig som den treffer publikum på deres premisser med «spennende løsninger utover tradisjonell strømming», heter det videre.

Samtidig vanker det 325.000 kroner i innovasjonsstøtte for å avdekke om det finnes rom i markedet for en «lyd som tjeneste»-modell, og hvordan den kan utformes. Dette konseptet tar mål av seg til å skulle hjelpe bransjen til å foreta et grønt skifte, og bak står teknologiprodusenten NNNN sammen med industridesignerne Torkel Mellingen og Alexander Fossland.

Til sammen deler DOGA ut 8,5 millioner kroner gjennom sitt Designdrevet innovasjonsprogram (DIP), til 20 nyskapingsprosjekter plukket ut blant rekordmange 110 søkere. Dette er ellevte gang slike midler deles ut, og man har fremskyndet utdelingen på grunn av koronasituasjonen.

– Vi ønsker å bidra til at innovasjonshjulene over hele landet fortsetter å gå rundt, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i DOGA.

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like