Se oss i sosialt media

BRANSJEORGANISASJON

Her er de sju som styrer BFSP videre

Avatar photo

Publisert

den

FETSUND: Det er ny giv for Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon (BFSP), som nå gyver løs på viktige tema som angår hele utleiebransjen.

BFSP var høsten 2019 samlet for sin femte årskonferanse, som denne gangen foregikk i København.
Blant problemstillingene som BFSP er opptatt av fremover er moms, fagorganisering og sertifisering for konstruksjoner.
– Kulturmoms, med hva som er momsplikt og momsunntatt, er et problem for bransjen, forteller styreleder Marius Widerøe i BFSP, som til daglig er sjef for Konsertsystemer.
– Det kan lett føre til konkurransevridning, og det kan være vanskelig å si hvor eller når moms skal benyttes, i kultur-relaterte prosjekter hvor man ikke får fradrag fra momsen. Derfor jobbes det nå med en bransjestandard, en «håndbok», med vår tolkning av regelverket, forteller Widerøe.

Carolin
Molina-Rustad leder BFSP til daglig. Foto: Per Mork, Scenemagasinet.no ©


Hva gjelder fagorganisering har Creo – LO-forbundet for kunst og kultur – lenge ønsket å få flere medlemmer fra LLB-bransjen.
De hadde stand på LLB 2019, og jobber aktivt med å få fagorganisert teknikere i konsert- og eventbransjen. Creo har hatt flere dialogmøter med BFSP i 2019. – BFSP er en nøytral bransjeforening og er verken en arbeidsgiver- eller arbeidstaker- organisasjon, understreker styrelederen.
– Men for BFSP-medlemmene er det viktig å finne ut om BFSP bør være med i en arbeids- taker- eller giverorganisasjon, som f.eks. Virke, hvis mange ansatte fagorganiserer seg, sier Widerøe. Han sier at hans inntrykk er at det ikke er mange fagorganiserte, om noen i hans firma, Konsertsystemer – uten å ha noe statistikk på det. Creo holdt et møte med KS-ansatte tidligere i 2019, opplyser Widerøe.
– Jeg tror det er samme situasjon i andre firma. Det er ikke viktig for oss om de ansatte er fagorganiserte eller ikke, dette velger de helt selv. Om noen vil organisere seg, så gjør de det.
– Hva har BFSP betydd for utleiefirmaene?
– Vi hadde et par hovedmål. Innføring av kulturmoms er nok vår viktigste sak. I tillegg ønsket vi bedre kommunikasjonen mellom bedriftene, slik at det ble lavere terskel for å snakke med hverandre, enten det var problemer, uenigheter eller irritasjon. Vi ville også jobbe med rigg og sikkerhet på utendørskonstruksjoner. Et kurs med sertifisering finnes ikke, men nå har vi dette straks klart, inkludert en «app». Foreningen står bak kurset, forteller BFSP-lederen.

Styret i BFSP (fra venstre): Martin Mathisen (Bright),
Marius Widerøe (Konsertsystemer), Carolin
Molina-Rustad (BFSP), Geir K. Johansen (Bary), Ole-Andreas Løvland (Trippel-M), Morten Bakke (Bary) og Sondre Døli (Optilux). Foto: Per Mork, Scenemagasinet.no ©


http://scenemagasinet.no/bfsp-med-ny-promovideo/
http://scenemagasinet.no/her-er-den-nye-generalsekretaeren-i-bfsp/
BFSP ble stiftet i 2015 og har nå 28 medlemmer blant norske LLB-utleieselskaper. Etter LLB-messen 2019, hvor foreningen hadde stand, er det kommet til noen flere medlemmer, mens andre medlemmer har fusjonert. Av den grunn er ikke antall medlemsbedrifter økt. En av foreningens styremedlemmer, Sondre Døli fra Optilux, har tidligere fortalt SCENEMAGASINET at BFSP er opptatt av å skape en «sunnere bransje» og de ser frem til at det kan komme en fremtidig utdanningsvei for nettopp denne bransjen.


Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 5-2019 av SCENEMAGASINET. Bestill abonnement her!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær