Se oss i sosialt media

BRANSJEORGANISASJON

(+) Fra eget rådgivningsselskap til COWI

Avatar photo

Publisert

den

Kulturhuskonsulent Rune Håndlykken (65) går inn i karrierens siste steg som rådgiver kulturbygg i COWI, etter å ha drevet for seg selv siden 1997.

En av kulturhusbransjens fremste veteraner innen rådgiving har begynt å jobbe for COWI.

Rune Håndlykken – fra Drammensbaserte Kulturhusplan DA – har vært rådgiver for en lang rekke av kommuner i forbindelse med bygging av kulturhus de siste 22 årene.
1. mai 2019 startet han hos rådgivingsfirmaet COWI og er nå med og bygge opp deres nye tverrfaglige gruppe for planlegging og prosjektering av kulturbygg.
Blant de nyeste prosjektene Håndlykken er involvert i er Åsane kulturhus i Bergen, samt tilbygg til Ål kulturhus og Slipen kulturscene på Rognan.
COWI arbeider nå med alt fra Opera og kulturhus i Kristiansund, Olavshallen i Trondheim, rehabilitering av Nationaltheatret og Mulighetsstudie for kulturhus i Øksnes i Vesterålen.
– Det Bergen gjør med lokale kulturhus i alle bydeler, bør være til inspirasjon for andre byer. Det stimulerer til amatørkultur-vekst, møteplasser og engasjement i bydelene, sier Håndlykken.
Han forteller at COWI spurte ham om han kunne tenke seg å jobbe for dem og gleder seg til å kunne bidra med sin kompetanse inn i et større fagmiljø de siste aktive årene i arbeidslivet.
– Kulturbygg er teknisk veldig komplekse bygg. Det er nok bare sykehus som er mer krevende. For mange utbyggere innser ikke dette før de har kommet for langt med prosjekteringen med kulturhus, mener Rune. Derfor etablerer COWI en tverrfaglig gruppe der alle har erfaring fra kulturbygg, forteller Rune Håndlykken til Scenemagasinet.
Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 6-2019 av SCENEMAGASINET.

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær