Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Kinoer, kulturhus og scener kan se langt etter åpningsmuligheter. Bransjen tror festivalsommeren ryker.

Avatar photo

Publisert

den

«De store scenene kan bli det siste vi åpner,» sier kulturminister Abid Raja (V).

– Det er null sjanse for at steder som har mange hundre personer samlet under tak i flere timer, enten det er et fullsatt konserthus i Trondheim, Oslo eller Kristiansund, er det første vi åpner opp for. Sannsynligheten er heller stor for at dette er det siste vi kommer til å åpne opp, sier kulturminister Abid Raja til Aftenposten (bak betalingsmur.)
Raja nevner spesifikt nettopp kinosaler, konserthus, og teater.
– Når det igjen blir greit å dra på kino eller på en konsert i et kulturhus – kommer folk likevel til å dra dit? Hva har denne frykten for å bli smittet ha gjort med oss. Min frykt er at redselen for viruset kan komme til å endre befolkningens handlingsmønster, sier Raja til avisen.
Raja tror også at festivalsesongen ryker.
Det samme gjør en rekke kilder som Scenemagasinet har snakket med i lyd-, lys- og bildebransjen.
– Jeg er usikker om de slipper opp til festivalsommeren. Da er det tunge tider i vente og ingen garanti hvordan vi kommer ut i andre enden, sier Asle Nilsen, Head of Pro Audio hos markedslederen Bright, og en av bransjens veteraner.

Asle Nilsen er Head Of Pro Audio hos Bright Norway AS. Foto: John Berge ©


Rubicon-eier og daglig leder Petter Norby sier han er redd for at det meste av festivaler ryker sommeren 2020 og at det ikke blir oppstart igjen for kulturlivet før til høsten.
– Magefølelsen sier meg at vi er tilbake når skolene starter opp i august, sier Petter.
– Med et publikum som nå selvsagt er mer redd for å møtes – og bekymrede kommuneleger – har jeg ikke stor tro på mye kultur utendørs.

Petter Norby og maskoten. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Jan Robert Midtbø, som eier og driver Norsk Sceneteknikk, sier til Scenemagasinet han håper på at folkeansamlinger igjen kan bli tillatt til august/september 2020.

Daglig leder Jan Robert Midtbø (t.v.) sammen med markedssjef og prosjektleder Alexander Hamm. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Facebook

populær