Se oss i sosialt media

KONSERTARRANGØR

Klar med smittevernveiledning for konsertbransjen – skal gjøre arrangørhverdagen lettere

Publisert

den

En ny smittevernveiledning for konsertbransjen være spesielt nyttig for spillesteder som ikke har gjenåpnet ennå, tror daglig leder Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører.

– For steder drevet på frivillig basis, som studentsamfunn og en rekke klubber, er en tydelig veiledning et nyttig verktøy som de kan støtte seg til i arbeidet med å åpne igjen, sier Østerdal.

31. oktober 2020: Publikum sittende ved langbord med en meters avstand er på konsert med Jaga Jazzist på Rockefeller i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB


Norske Konsertarrangører representerer over 420 konsertarrangører, som kulturhus, studentsamfunn, klubber og festivaler, og har utviklet smittevernveiledningen sammen med Standard Norge på oppdrag fra helsemyndighetene.
– Denne veiledningen stiller tydelige krav til smittevernet. Våre medlemmer er mestre i publikumshåndtering og drillet i HMS, men jo tydeligere en veiledning er, jo mindre tid trenger arrangørene å bruke på å tolke den, sier Østerdal i en kommentar.
Smittevernveiledningen har mål om å gjøre arrangørhverdagen lettere og redusere usikkerhet om tolkning av regelverk.
Den tar blant annet for seg rigging, billettkontroll, bruk av instrumenter, og avstand mellom artister og publikum, og bygger på den såkalte covid-19-forskriften. (NTB)

Strenge smitteverntiltak på Rockefeller i Oslo, der ansatte rengjør mellom konsertene. Oslo-scenen er nå stengt ned. Foto: Heiko Junge / NTB.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Facebook

populær