Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Kompensasjon skal gis alle arrangementer som må avlyses etter offentlige restriksjoner

Publisert

den

Kulturminister Abid Raja foreslår å utvide kompensasjonsordningen for kulturlivet til å gjelde alle arrangementer som avlyses etter offentlige restriksjoner.

– Jeg ønsker fremdeles å stimulere til aktivitet, så langt det lar seg gjøre. Samtidig er smittesituasjonen i Norge så alvorlig at flere ser seg nødt til å avlyse sine arrangementer. Derfor utvider vi kompensasjonsordningen til å gjelde arrangementer som blir avlyst som følge av alle offentlige pålegg, ikke bare statlige, sier kulturminister Abid Q. Raja (V).
Flere kommuner, blant annet Oslo og Bergen, har innført strengere tiltak enn regjeringen har gjort.
Nå sier regjeringen at også arrangementer som blir avlyst som følge av disse, skal omfattes av kompensasjonsordningen.
Raja sier at han også vil følge med på underleverandørene.
– Hvis vi skal ha en kultursektor i ypperste verdensklasse også etter pandemien, må vi være sikre på at vi har med oss alle ledd, sier Raja.
Regjeringen vil lage en ordning for arrangementsbransjen på 300 millioner kroner til å gjenoppta aktiviteten når situasjonen tillater det.
– Arrangementsbransjen er hardt rammet av koronapandemien, og strenge smitteverntiltak har gjort det umulig å gjennomføre de største arrangementene. Arrangementer og messer som samler de største folkemengdene, har betydelige ringvirkninger for samfunns- og næringsliv. Jeg håper denne ordningen vil stimulere til at flest mulig av disse arrangementene gjennomføres så fort situasjonen tillater det, sier næringsminister Iselin Nybø (V).
Ordningen gjelder for store arrangementer med et forventet publikumsantall på minst 500 personer, og som skulle ha vært avholdt mellom 5. mars og 31. desember i år.
Ordningen skal dekke 60 prosent av faktisk underskudd knyttet til arrangementet. Støtten utbetales som et tilskudd, der 20 prosent av tilskuddet gis med betingelse om at et lignende arrangement avholdes i fremtiden.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær