Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Kristabel: – Først ga jeg opp, så gikk det en faen i meg og jeg bestemte meg for å gjøre alt selv

Publisert

den

– Jeg tror mange hadde fått mye ut av å stille seg opp foran et kamera og se hva som skjer, sier albumdebutanten Kristabel – som gjorde sin egen vri da koronapandemien stoppet turnéplanene.

Christelle Ravneberget, som hun egentlig heter, skulle høsten 2020 endelig slippe debutplaten og legge ut på turné i kjølvannet.
Men høstturneen måtte koronaavlyses, samtidig var det ikke aktuelt å flytte plateslippdatoen.
Da fikk hun ideen til å lage en musikkvideo til hver av de 12 låtene på «Into Lo» (lansert fredag 25. september) – som passende nok er sagt å være en hyllest til alle som lever, går på en smell, og så reiser seg på beina igjen.

Øyeblikksbilder fra tre av Kristabel-videoene.


For å holde på oppmerksomheten kommer hun til å slippe en video hver uke i tre måneder.
– Jeg gjorde noen forsøk på å finne noen som kunne hjelpe meg, da jeg hadde null erfaring med filming og redigering, og ikke utstyr. Men jeg hadde heller ikke noe budsjett, og dermed ville ingen hjelpe meg. Så først ga jeg opp, så gikk det en faen i meg og jeg bestemte meg for å bare gjøre det selv. Alt sammen, sier hun.
Dermed ble det et grønt laken som green screen samt en Mac, flittig bruk av Google, tid, fantasi og mangel på selvhøytidelighet.
– Jeg tror mange hadde fått mye ut av å stille seg opp foran et kamera og se hva som skjer. Sekundene går. Jeg digger at Warhol gjorde dette: Filmet folk i evigheter. Det skjer ting da. Foran kamera kan man være en annen, eller seg selv ekstra mye, sier Kristabel.
Hun maner andre til ikke å la seg stoppe av lavt budsjett, og la lav oppløsning stå til.
– Ta det du har. Gjør det enkelt. Man trenger ikke en stor produksjon for å lage kule videoer. Litt av poenget er jo også, at når alle låtene får en video, så gir det låta en ekstra dimensjon, og det er noe med kjernen i musikken og det jeg vil formidle også. Alle kan ikke lage sånne brutalt enkle videoer, men det passer veldig bra til musikken min.

I en pressemelding forteller artisten at debutalbumet Into Lo er en hyllest til alle som lever, går på trynet og reiser seg igjen. Og ikke minst en kjærlighetserklæring til rocken og artister som Patti Smith, PJ Harvey, Michelle Gurevich og Edith Piaf.
– Jeg er ute etter råskapen i oss, i øyeblikkets brutalitet. Man kan si jeg har levd ganske mange liv på disse 36 årene mine, og sånt blir det refleksjoner og musikk av. Jeg vil dra lytteren inn i et følelsesland, hvor man kan erkjenne og vokse. Det handler om å stille seg åpen og uredd, og falle inn i verden. Danse med mørket i lyset, utbroderer hun.
Into lo betyr for meg, å være inne i noe, i dypet eller mørket. Det handler om å omfavne alt som kommer og å ta imot gode og dårlige opplevelser og øyeblikk med åpent sinn. Jeg er jo et ekstremt følelsesmenneske. En annen egenskap jeg har er at jeg kaster meg inn i alle situasjoner og på den måten har jeg kanskje opplevd, eller levd, mer enn gjennomsnittet på min alder. Med årene har jeg forstått at det ikke handler om å ha kontroll, men om å slippe kontrollen, ha tillit, og være i det, forklarer hun.

Artisten Kristabel alias Christelle Ravneberget. Foto: Jorun Husda.


Kristabel forklarer at hun etter 20 år sitter igjen med hundrevis av upubliserte låter, og nå hadde hun ikke lenger tålmodighet til å vente på at det skulle ramle et band ned i hodet på henne. Så Kristabel bestemte seg for å bare begynne et sted, få det ut. Gjøre det selv. Hun valgte ut 12 låter, fikk venner til å stille opp i studio, og alt har løst seg siden.
– Vi gikk i studio uten at noen kunne låtene, og spilte alt rett inn. Da vi var ferdige den andre dagen og satt og hørte gjennom, viste det seg at trommene feeda for mye på vokalen. Vi hadde én time igjen av studiotiden, så jeg sang all vokalen på nytt, i ett sammenhengende opptak slik man gjorde i gamledager. Hvem er det som gjør det for tiden? Må jo innrømme at jeg synes det er litt skummelt. Ingenting er jo perfekt, og i det øyeblikket man slutter å hige etter perfeksjon, da er man på rett vei, tror jeg, forteller Kristabel og legger til:
– Og siden vi var i studio har jeg nå fått meg fullt band og vi har allerede satt i gang med plate nr. 2. Siden vi lever i en digital verden har jeg også investert i filmutstyr, og jeg gleder meg veldig til å slippe 12 musikkvideoer, en til hver av låtene på plata hver fredag de neste tre månedene.

Medvirkende på Into Lo:
Christelle Ravneberget aka Kristabel – vokal og rytmegitar
Christian Næss – trommer
Øystein Sandsdalen – bass
Morten Øby – sologitar
Alt er spilt inn i Taakeheimen Lydrike to dager våren 2018, med Morten Øby som produsent. Albumet er mastret av Christian Næss.
…………………………………
Musikkvideoslipp:
Fredag 25. september – Musikkvideoslipp til «I Want to Know You»
Fredag 2. oktober – Musikkvideoslipp til «Bring It On»
Fredag 9. oktober – Musikkvideoslipp til «I Wanna Wake Up Wit Chu»
Fredag 16. oktober – Musikkvideoslipp til «Zodiac»
Fredag 23. oktober – Musikkvideoslipp til «And Don’t U Know»
Fredag 30. oktober – Musikkvideoslipp til «Killer»
Fredag 6. november – Musikkvideoslipp til «Into Lo»
Fredag 13. november – Musikkvideoslipp til «Let Go»
Fredag 20. november – Musikkvideoslipp til «Mess»
Fredag 27. november – Musikkvideoslipp til «I Want You»
Fredag 4. desember – Musikkvideoslipp til «The Devil»
Fredag 11. desember – Musikkvideoslipp til «Evening Sun»

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær