Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Karpe åpnet dørene til sin nye «borg» for de første 20 fansene: – Følte vi var i annet univers

Publisert

den

Rapduoen Karpes «hjemme hos»-fester er ikke som andre. Det fikk de første 20 fansene oppleve 17. oktober 2020.

Rapduoen Karpe kjøpte Festiviteten i Skien i 2018. Lørdag 17. oktober stod premieren for første happening av fem – kalt «SAS Skien». Foto: akam1k3.


Da var det premiere for Karpes nye konsept «SAS Skien», der bokstavelig talt utvalgte fans får slippe innenfor dørene til det staselige lokalet Festiviteten i Skien.
Tyve publikummere av gangen, totalt 100 i tallet, får oppleve Magdi og Chirags nye påfunn i løpet av fem fredags- og lørdagskvelder i oktober.
– Det var magisk. Vi følte at vi var i et annet univers, sier Nora Svenningsen og Pernille Bergan, som var blant de første tyve innenfor dørene, til lokalavisen Varden – og forteller om kulisser i form av en romstasjon, et esel og flyvertinner. Eller kanskje UFO-vertinner?

Karpe-fansen kunne søke om å få være med på «SAS Skien», forutsatt at de også hadde kjøpt billett til en av de ti konsertene i Oslo Spektrum i 2021. Foto: akam1k3.


Om konseptet heter det noe kryptisk at det «ikke er konsert, deltagerne skal bevege seg fritt og hele huset tas i bruk, mens historier skapes underveis».
– Karpes musikk spiller absolutt en rolle der inne, får NTB likevel opplyst fra rapduoens management. Selv uttaler Magdi og Chirag:
– Vi har 3.000 kvadratmeter og 100 rom til rådighet. Vi ønsker å gjøre det motsatte av en konvensjonell konsert. Vi skal bruke hele bygget.

Eselet som er blitt del av Karpe-universet, og som gutta var å se på i videoen om de to konsertrekkene, dukket også opp i Festiviteten i Skien. Foto: akam1k3.


I invitasjonen heter det ifølge pressemeldingen: «Dette er ikke en konsert. Du skal bevege deg fritt rundt. Alle får noe. Noen får mye. Ingen får det samme».
 
Men i motsetning til Karpes planlagte, ti konserters store serie i Oslo Spektrum sensommeren 2021, så var det ikke mulig å kjøpe billetter til happeningen i Festiviteten – som ble bekjentgjort samtidig:
Fansen måtte søke, og det gjorde flere titalls tusen. Betingelsen var at de også hadde kjøpt billett til en av Oslo-konsertene.

Kontrollrommet i en romstasjon? Det er å se hos Karpe-gutta i Festiviteten i Skien. Foto: akam1k3.


 
«Inngangsbilletter i form av spesiallagede snøkuler har blitt delt ut én etter én i månedene som har gått – i klasserom, på arbeidsplasser, på gata, i hytter, hus og via facetime», heter det videre om utdelingen – som Karpe har dokumentert i sosiale medier.
Men heldige fans har på sin side måttet akseptere mobilforbud.
Magdi og Chirag kjøpte Festiviteten i 2018, og har ifølge manager Silje Larsen Borgan nå kommet i mål med det som hele tiden har vært drømmen:
Å gi fans som «individuelle opplevelser – i noe som er mer enn en konsert», uttaler hun.
 

Karpe-fans har fortalt om «flyvertinner» til lokalavisen Varden når de var med på premieren for «SAS Skien» i Festiviteten i Skien lørdag – den første av fem slike kvelder. Og de er korrekt koronaantrukket. Foto: akam1k3.


 

Heldige utvalgte fans av rapduoen fikk en slik snøkule. – Nå er beholdningen nesten tom, men kun nesten. For til alle som måtte lure – det er noen plasser igjen, sier Karpe-manager Silje Larsen Borgan. Foto: akam1k3.


 

Magdi og Chirag på plass i flysetene da de fortalte om sine høytflyvende planer for utrolige ti Oslo Spektrum-konserter og fem bitte små Skien-konserter i desember i fjor. Foto: Gitte Johannessen / NTB.


 
LES OGSÅ:
http://scenemagasinet.no/ett-ars-forberedelser-til-fem-festivalkonserter/
http://scenemagasinet.no/unikt-lydsystem-for-karpe/
http://scenemagasinet.no/karpe-gir-bort-musikkinntektene-vil-bedre-situasjonen-for-flyktninger-asylsokere-og-innvandrere/

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær