MUSIKKINSTRUMENTER (MI)

Kroken på døren for 4Sound-kjeden

Lånekreditten hos Nordea var oppbrukt. Dermed leverte selskapene Music Retail Holding og Music Retail Norway inn konkursbegjæring.

Daglig leder Anders Endertorp forteller til Dagens Næringsliv at Nordea har pant i alle varene i de heleide 4Sound-butikkene som kjeden driver (to i Oslo, Bergen, Trondheim, Gjøvik, Sandnes, Vestfold og Stavanger).

ANNONSE FRA BOSE:

Distributøren Luthman Norway AS er datterselskap av Music Retail Holding og får nå ikke levert ut varer, skriver avisen.

Det er Music Retail Norway som drifter 4Sounds musikkinstrumentforretninger.

Butikkene i Molde, Moss og Haugesund drives med franchiseavtaler. Etter det Scenemagasinet erfarer kan en eller flere av disse fortsatt drive videre.

Ifølge Dagens Næringsliv hadde Music Retail Norway et underskudd før skatt på over tolv millioner kroner i 2018. Ifølge E24 er det samlede konsernresultatet før skatt på minus 96,9 millioner kroner de tre siste årene.

Anders Endertorp sier til avisen at han håper kjeden kan drive videre, da det er «veldrevne butikker med god markedsandel».

Ifølge Virke er butikker innen MI (musikkinstrumenter) en av de mest utsatte innenfor tradisjonell varehandel. Store aktører som Gear4Music og Thomann har erobret mye av markedet med sine nettbutikker.

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like