Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Kulturlivet krever bedre begrunnelse for koronastengning

Publisert

den

Kun ett av hundre smittetilfeller i høst kan spores til offentlige arrangementer. Kulturbransjen krevet bedre begrunnelse for lukkede kino- og teatersaler.

Spredningen av koronaviruset har i liten grad skjedd i landets kinoer, konsertsteder og teatersaler. De aller fleste blir smittet i private husstander, på jobb eller universitet eller på private arrangement, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI), gjengitt av Klassekampen.
Mellom 7. september og 1. november kunne én prosent av de kjente smittetilfellene spores til offentlige arrangementer, skriver avisen. Tall fra Helseetaten i Oslo kommune viser det samme.
– Vi tar selvsagt situasjonen på alvor, men det er overraskende og trist at vi fikk beskjed om full nedstengning når det ikke har vært noen smitte å spore til kinoene, sier programdirektør Christin Berg i kjeden NF Kino.
Smittevernoverlege Frode Hagen påpeker at tiltakene i Oslo er utformet i samråd med nasjonale myndigheter og at målet er å begrense «sosial mobilitet».
– Når vi nå må ta et krafttak de neste ukene for å redusere aktiviteten i byen, så gjelder det også disse stedene, skriver han i en epost til avisen.
(NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær