KORONAVIRUSET

Kulturlivet krever bedre begrunnelse for koronastengning

Kultur-Norge mener kultur- og eventbransjen er i fare på grunn av koronarestriksjoner og aksjonerte ved å farge en rekke institusjoner røde, blant annet Nationaltheatret. Nå lover regjeringen mer krisestøtte i budsjettet for neste år. Foto: Fredrik Hagen / NTB.

Kun ett av hundre smittetilfeller i høst kan spores til offentlige arrangementer. Kulturbransjen krevet bedre begrunnelse for lukkede kino- og teatersaler.

Spredningen av koronaviruset har i liten grad skjedd i landets kinoer, konsertsteder og teatersaler. De aller fleste blir smittet i private husstander, på jobb eller universitet eller på private arrangement, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI), gjengitt av Klassekampen.

ANNONSE FRA BOSE:

Mellom 7. september og 1. november kunne én prosent av de kjente smittetilfellene spores til offentlige arrangementer, skriver avisen. Tall fra Helseetaten i Oslo kommune viser det samme.

– Vi tar selvsagt situasjonen på alvor, men det er overraskende og trist at vi fikk beskjed om full nedstengning når det ikke har vært noen smitte å spore til kinoene, sier programdirektør Christin Berg i kjeden NF Kino.

Smittevernoverlege Frode Hagen påpeker at tiltakene i Oslo er utformet i samråd med nasjonale myndigheter og at målet er å begrense «sosial mobilitet».

– Når vi nå må ta et krafttak de neste ukene for å redusere aktiviteten i byen, så gjelder det også disse stedene, skriver han i en epost til avisen.

(NTB)

ANNONSE
ANNONSE
NTB NTB

Du vil kanskje også like