KORONAVIRUSET

Langbordene fortsetter på Oslo-scenene

Koronaluftig avstand når 200 publikummere kunne benke seg på Rockefeller i Oslo og oppleve Vreid i august 2020. Foto: Terje Dokken / Rockefeller.

Mange holdt nok pusten for konserthøsten i hovedstaden da helseminister Bent Høie og byrådsleder Raymond Johansen kranglet om koronatiltak.

Helsedirektoratet ønsket at alle arrangementer som hittil har hatt maks 200 personer skulle reduseres til 50, slik det skjedde over natten i Bergen. Men det gikk ikke Oslos byråd med på:

ANNONSE FRA BOSE:

Det tillates fortsatt innendørs arrangementer opptil 200 dersom deltagerne har faste sitteplasser.

Dermed kan tradisjonsrike utesteder som Rockefeller og Sentrum Scene nå melde at deres alternative konserthøst fortsetter som planlagt – med opp til 200 publikummere sittende på faste plasser ved langbord.

– Vi – som våre kolleger i kulturbransjen – tar, og har tatt, smittevern på største alvor. Vi har faste plasser/stoler til alle publikummere, og publikum blir henvist av våre verter til sine plasser ved nummererte bord ved ankomst. Vi legger vi opp til færrest mulig kontaktpunkter mellom gjester og ansatte, og har bordservering med bestilling via QR-kode, heter det i en pressemelding fra Rockefeller.

Rockefeller har normalt plass til 1.300 publikummere, Sentrum Scene 1.700. Utestedets ledelse påpeker at man dermed har «luftige og romslige lokaler som begrenser kontakt». (NTB)

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like