KORONAVIRUSET

– Trygt med 600 på konsert, fungerer utmerket i Tyskland

Påtroppende operasjef i Bergen, Eivind Gullberg Jensen, her i sving i Operaen i Oslo, går kraftig ut mot myndighetene i et innlegg i sosiale medier. Han mener 600–700 publikummere i de store operasalene er trygt. Foto: Audun Braastad / NTB.

Forskning viser at det ikke er mer smitterisiko med enda større arrangementer enn maksgrensen i Norge på 200 sittende publikummere, hevder lederen for Norges største kunstnerorganisasjon.

Hans Ole Rian i Creo sier til Kulturplot at dette kan innføres i Norge.

ANNONSE FRA BOSE:

– I Tyskland fungerer det utmerket med 600 tilskuere. Forskning viser at det ikke er mer smitterisiko. Det bør være mulig å innføre slike arrangementer også i Norge, sier Rian.

Han gir også sin støtte til påtroppende leder for Bergen Nasjonale Opera, Eivind Gullberg Jensen, for tiden dirigent ved Operaen i Oslo, som tirsdag 29. september gikk ut i mediene og argumenterte for at det var trygt å gå opp til mellom 600 og 700 publikummere i de store operasalene.

Gullberg Jensen skrev søndag i et innlegg på Facebook, gjengitt av Ballade:

– Jeg føler at norske folkevalgte benytter innstramming i kulturlivet som en straff mot folket, og for å sende signal til folket om å skjerpe seg i det private rom. Det er en rå utnyttelse av vårt sårbare kulturliv – og et signal om at norsk kultur «ikke er så viktig», at det kan ofres, og brukes som et kommunikasjonsmiddel. (NTB)

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like