KORONAVIRUSET

– Trygt med 600 på konsert, fungerer utmerket i Tyskland

Påtroppende operasjef i Bergen, Eivind Gullberg Jensen, her i sving i Operaen i Oslo, går kraftig ut mot myndighetene i et innlegg i sosiale medier. Han mener 600–700 publikummere i de store operasalene er trygt. Foto: Audun Braastad / NTB.

Forskning viser at det ikke er mer smitterisiko med enda større arrangementer enn maksgrensen i Norge på 200 sittende publikummere, hevder lederen for Norges største kunstnerorganisasjon.

Hans Ole Rian i Creo sier til Kulturplot at dette kan innføres i Norge.

ANNONSE FRA BOSE:

– I Tyskland fungerer det utmerket med 600 tilskuere. Forskning viser at det ikke er mer smitterisiko. Det bør være mulig å innføre slike arrangementer også i Norge, sier Rian.

Han gir også sin støtte til påtroppende leder for Bergen Nasjonale Opera, Eivind Gullberg Jensen, for tiden dirigent ved Operaen i Oslo, som tirsdag 29. september gikk ut i mediene og argumenterte for at det var trygt å gå opp til mellom 600 og 700 publikummere i de store operasalene.

Gullberg Jensen skrev søndag i et innlegg på Facebook, gjengitt av Ballade:

– Jeg føler at norske folkevalgte benytter innstramming i kulturlivet som en straff mot folket, og for å sende signal til folket om å skjerpe seg i det private rom. Det er en rå utnyttelse av vårt sårbare kulturliv – og et signal om at norsk kultur «ikke er så viktig», at det kan ofres, og brukes som et kommunikasjonsmiddel. (NTB)

ANNONSE
ANNONSE
Si din mening om denne artikkelen

kommentarer

Powered by Facebook Comments

Du vil kanskje også like