Se oss i sosialt media

LLB 2019

LLB 2019: ProLyd klarte å skape «buzz» rundt dB Technologies nye Line-array

Avatar photo

Publisert

den

FORNEBU, BÆRUM: – Jungeltelegrafen går. Mange har sett og hørt nærmere på ViO-serien til dB Technologies.

Inge Skaland og Johannes Mollø-Christensen fra ProLyd er meget fornøyd med deltakelsen på LLB 2019-messen.
Italienske Andrea Brasolin (applikasjonspesialist) fra dB Technologies var med på LLB for å fortelle om deres nye ViO-systemer som etter sigende tilbyr imponerende ytelse og kvalitet i forhold til prisen.
I utstillingen var Line Array ViO L208 og L210 med S118, S118R og S318.
Videre hadde ProLyd med DVX gulvmonitorer, ViO X10, 12, 15 Point Source PA kasse, ES1203 og Opera serien.
– «Wow» har mange sagt til oss, forteller Inge Skaland og Johannes Mollø-Christensen, som hadde stand rett i frontpartiet av messehallen i Telenor Arena – den første standen de besøkende så ved ankomst.
– Det er veldig få Line array-systemer med forsterkere og DSP innebygget med total fjernstyring, der man kan velge mellom 8″, 10″ eller 12″, og mange subwoofer-alternativer.
– Det er en buzz rundt dB Technologies i Norge nå. Det er veldig gøy å se den økte interessen for dB Technologies. Mange vil sjekke det ut. dB var kjent for veldig rimelige høyttalere, mens den nye serien er betydelig mer «high end», forteller Prolyd-eierne videre.
– Så langt har vi levert tre-fire større dB ViO-systemer i Norge, forteller firmaets menn.

ProLyds LLB 2019-stand. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


De røper at andre firmas representanter også tok turen innom standen til ProLyd.
Mot slutten av messen, fredag 8. mars, ble det en liten vennskapelig «stand-off» mellom Scandec på hjørnet nedenfor, med sitt L-Acoustics-anlegg, og ProLyd med dB Technologies ViO.
Begge spilte av den samme Boz Scaggs-sangen, «Thanks To You» fra albumet «Dig» (2001).

ProLyd er veteraner på LLB-messen og har lange tradisjoner med lydutstyr for studioer, lyd til bilde og kringkastingsprodukter.
Denne gangen hadde de også med mange produkter i sitt nye satsningsområde, utstyr for live og scene.
«Vi ønsker å være tilstede i felleskapet,» forteller Inge om viktigheten ved å ha stand på LLB, og å være sammen med resten av bransjen.
«Styret i LLB-foreningen, media og utstillerne har gjort alt riktig for å lage et flott arrangement denne gangen.»
ProLyds kundegrupper er mange. Det er alt fra forhandlere og musikere, til skoleinstitusjoner og kringkasting.
Det var mange godbiter fra ProLyd. En liten, men bra salgsvare var Boses Quietcomfort 35, til messepris 1.800,– eks mva.

Lurer på hva slags musikkopptaksprogram som er installert der … ? 😉 Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


Luca Giaroli var på ProLyd-standen de tre LLB-dagene for å fortelle om Live-applikasjoner der DirectOut kan tilby unike og fremtidsrettede løsninger. Han hadde med seg PRODIGY.MP – som er en «Multi Function Audio processor & konverter» – for første gang vist i Norge.
Dette er, for de rette vedkommende, en «magisk boks».
– Jeg har sjelden sett så mange kunder smile så bredt etter en gjennomgang, sier Johannes.
– Den løser alle utfordringer med lyd over IP – klokke og distribusjon. Den støtter de store formatene – Ravenna, Dante, SG Madi samtidig med Sample Rate konvertering og gir audomatisk redundansy for avvikling av backingtracks. Når flere digitale system skal kobles sammen kan PRODIGY.MP være et knutepunkt med DSP og masse ekstra funksjonalitet som for eksempel integrasjon med SMART. fjernstyringsmuligheter. PRODIGY.MP kan fjernstyres av GlobCon den nye globale styringssoftware-standarden. DirectOut PRODIGY.MP og GlobCon er sammen en aldri så liten revolusjon i muligheter.
Som Norsk distributør av Audinate arrangerte ProLyd også kurs i Dante med Julian Carro. Dette var meget populært med 70 deltakere på kurset.
AVID Pro Tools 2019.x med Mojave-støtte og nye versjoner av Avid kontrollflater i beta-versjoner med mange nyttige nye funksjoner – ble også fremvist. Brukere av Pro Tools Ultimate Native og HDX får 50 prosent flere spor med den kommende oppgraderingen.

Johannes Mollø-Christensen fra ProLyd og Lucia Giaroli fra DirectOut foran DirectOut PRODIGY.MP Multi Function Audio Processor & Konverter. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


 

Utsnitt av ProLyd-standen. Foto: Christian Høkaas, SCENEMAGASINET.no ©


 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Facebook

populær