Se oss i sosialt media

LLB 2019

LLB 2019: Rubicon svært fornøyd med LLB – og nå er jubilanten på flyttefot

Avatar photo

Publisert

den

FORNEBU, BÆRUM: Etter tre LLB-messer på rad er Rubicon i fyr og flamme over mulighetene bransjedagene gir. – Vi har aldri hatt så mye pågang under og etter LLB som i år, forteller daglig leder og gründer Petter Norby.

Rubicon, som i 2019 feirer 25 år som firma mens Norby er 60-årsjubilant, er inne i en svært hektisk periode.
De flytter i mars 2019 ca. en kilometer på Kjeller i Skedsmo kommune utenfor Lillestrøm.
Lokalene er blitt for store, og enda mer etter at Spekter Lys & Scene AS flyttet ut og ble en del av Bary AS.
– Vi er åtte mennesker og trenger ikke 2.500 kvadratmeter, med stort lager også etter vår nedlagte uteleiadvdeling, forteller Petter.
Nå drar Rubicon med seg pikkpakket til de gamle lokalene til Oslo Lyd og Lys, som også har fusjonert og blitt en del av Pro Systemer (og dermed holder til på Hagan i Nittedal, heller ikke langt unna.)
– Nå er det back to basic. Vi har begynt å pakke og rydde, forteller Petter.

Petter Norby (t.h) viser en messebesøkende fordelene med Coda Audios høytalerelementerr. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


– Du må fortelle oss litt om hvordan årets LLB var for dere!
– Det er 30-40 prosent mer henvendelser enn i 2017. Jeg tenkte ikke et sekund på hva gjør jeg nå, under messen. Det var fullt trøkk på vår stand. Det har jeg aldri opplevd på tidligere messer. Det var mange seriøse kunder med seriøse forespørsler. De var interessert i hovedmerkene våre, Coda Audio og Chaveut lys, sier Rubicon-gründeren.

Pål Erik Gulbrandsen (t.h.) i Rubicon i samtale med en messebesøkende. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


Under LLB 2019 inviterte Rubicon også flere gjester til sine lokaler, torsdag 7. mars. Flere fremtrendende ansatte hos en rekke kulturhus, teatre og andre institusjoner og fagfolk innen lyd og akustikk var til stede.
Rubicon satte opp en testlytting av TiMAX-systemet i sine lokaler. TiMAX er et «Immersive sound»-system med tracking på skuespillerne som er benyttet på store teaterproduksjoner over hele verden, men nå også på flere steder i Norge. Rogaland teater installerte nylig et 60-kanalers høykvalitets lydanlegg og benyttet TiMax til Arne Nøst sin kritikerroste avskjedsforestilling «PAN» høsten 2018.

Petter Norby på Rubicons LLB 2019-stand. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


På messen bød Rubicon på frukt og nybakte vafler.
– Vii er med uten å være med på det gamet med tappetårn. Men øl er jo godt, sier Petter med et smil.
– Vi har masse «leads» etter messen. Vi tror det vil generere hyggelig omsetning slik at kostnadene for messen ikke er et problem i det hele tatt. Det er veldig mye jobb å være med på LLB, men dette er ihvertfall noe vi skal være med også kommende år og vi har planer om å ta det videre, f.eks. med demolytterom, sier Rubicon-sjefen.
 

Rune Håndlykken (t.v.) fra Kulturhusplan DA og Petter Norby fra Rubicon (t.h.) under LLB 2019. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


Petter Norby er meget fornøyd med hvordan LLB 2019 ble for Rubicon. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær