Se oss i sosialt media

LLB 2019

Var dette LLB-messens kuleste produkt?

Publisert

den

FORNEBU, BÆRUM: Hva var det kuleste produktet som ble vist frem på LLB 2019? Ikke en lyskaster, ikke en forsterker, ikke en skjerm, ikke en PA. Men en seng i en kasse.

Sengen, som kalles Powernap, ble ferdig bare få dager før messen, og etter messen ble den levert til et av landets ledende utleiefirmaer – Bary AS. Det var dette selskapet som bestilte det nye produktet.
– Dette var et meget kult prosjekt som vi ville gjøre skikkelig, forteller daglig leder Knut Steinnes i Rufo AS, og antyder en prislapp rundt 50.000 kroner.
– Det var utrolig tidkrevende, med mange detaljer. Så vidt vi vet er ikke noe slikt laget før i Norge. Kunden hadde et ønske om en slik «teknikerseng» til bruk på festivaler, og hadde sett noe tilsvarende i bruk i utlandet.
– Kan du forklare hva Powernap egentlig er?
– Hehe, det er en «crew charger». Her kan folk og utstyr lades. Her kan teknikeren hvile, se TV, lade mobilen, og det er plass til å lagre utstyr i enden av sengen med egne rom.

Knut Steinnes (t.v.) og Sigbjørn Follestad (t.h.) fra Rufo AS under LLB 2019. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


Rufo AS holder til i Hovdebygda, et tettsted i Ørsta kommune på Sunnmøre.
Steinnes sier LLB 2019 er «den beste LLB-messen vi har vært med på».
– God stemning hele tiden!
– Vi har jobbet langsiktig med det standariserte systemet vårt, Rufo Professional Touring System (PTS). Den jobben begynner å gi «payback», da produktene har mange nye smarteløsninger som folk legger merke til, forteller Knut.
Knut sier at veldig mange nå skjønner konseptet, mens han tidligere nesten måtte «overtale folk».
– Vi tenker slik: kanskje du har et lite firma i dag, med noen få ansatte, men om ti år er det kanskje 20 ansatte. Du skal ikke bytte ut til annet utstyr senere. PTS-kassene vil passe også om ti år.

Knut Steinnes tester ut «Powernap» på LLB 2019-messen. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


I over 35 år har Rufo AS konstruert transportkasser for aktører i lyd-, lys- og bilde-bransjen. Rufo AS mener at behovet for effektiv logistikkpresisjon bare har blitt større og større.
Rufo har jobbet med digitalisering og effektiv produksjon sidaen 2013, med stort fokus på Lean (A-Å), og var første aktør i kassebransjen som tok i bruk roboter i produksjonen. Rufo startet så tidlig som i 1983, og har 18 svært kreative og svært engasjert ansatte. I 2018 omsatte Rufo for 24 millioner kroner.
Etter LLB 2019 har Knut Steinnes ennå ikke klart å tømme innboksen og produksjonen går for fullt.
Ikke minst bobler det over av ideer.
– Vi har en haug med prosjekter og masse nye produktideer. Det var veldig mange gode innspill fra de vi traff!
 

Daglig leder Knut Steinnes i Rufo AS på LLB 2019-messen. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


 
Hovdebygda er et tettsted i Ørsta kommune på Sunnmøre. Herfra kommer blant annet Ivar Aasen, dikterprest Anders Hovden, kunstmaler Karl Straume og hiphop-gruppen Side Brok. Her ligger også Ivar Aasen-tunet til minne om nynorskskaperen. Nynorsk-leksikonet Allkunne har sitt hovedkontor i Hovdebygda. Og Rufo AS holder til der. (Scenemagasinet & Wikipedia)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2022
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Facebook

populær