Se oss i sosialt media

LLB 2019

Var dette LLB-messens kuleste produkt?

Avatar photo

Publisert

den

FORNEBU, BÆRUM: Hva var det kuleste produktet som ble vist frem på LLB 2019? Ikke en lyskaster, ikke en forsterker, ikke en skjerm, ikke en PA. Men en seng i en kasse.

Sengen, som kalles Powernap, ble ferdig bare få dager før messen, og etter messen ble den levert til et av landets ledende utleiefirmaer – Bary AS. Det var dette selskapet som bestilte det nye produktet.
– Dette var et meget kult prosjekt som vi ville gjøre skikkelig, forteller daglig leder Knut Steinnes i Rufo AS, og antyder en prislapp rundt 50.000 kroner.
– Det var utrolig tidkrevende, med mange detaljer. Så vidt vi vet er ikke noe slikt laget før i Norge. Kunden hadde et ønske om en slik «teknikerseng» til bruk på festivaler, og hadde sett noe tilsvarende i bruk i utlandet.
– Kan du forklare hva Powernap egentlig er?
– Hehe, det er en «crew charger». Her kan folk og utstyr lades. Her kan teknikeren hvile, se TV, lade mobilen, og det er plass til å lagre utstyr i enden av sengen med egne rom.

Knut Steinnes (t.v.) og Sigbjørn Follestad (t.h.) fra Rufo AS under LLB 2019. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


Rufo AS holder til i Hovdebygda, et tettsted i Ørsta kommune på Sunnmøre.
Steinnes sier LLB 2019 er «den beste LLB-messen vi har vært med på».
– God stemning hele tiden!
– Vi har jobbet langsiktig med det standariserte systemet vårt, Rufo Professional Touring System (PTS). Den jobben begynner å gi «payback», da produktene har mange nye smarteløsninger som folk legger merke til, forteller Knut.
Knut sier at veldig mange nå skjønner konseptet, mens han tidligere nesten måtte «overtale folk».
– Vi tenker slik: kanskje du har et lite firma i dag, med noen få ansatte, men om ti år er det kanskje 20 ansatte. Du skal ikke bytte ut til annet utstyr senere. PTS-kassene vil passe også om ti år.

Knut Steinnes tester ut «Powernap» på LLB 2019-messen. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


I over 35 år har Rufo AS konstruert transportkasser for aktører i lyd-, lys- og bilde-bransjen. Rufo AS mener at behovet for effektiv logistikkpresisjon bare har blitt større og større.
Rufo har jobbet med digitalisering og effektiv produksjon sidaen 2013, med stort fokus på Lean (A-Å), og var første aktør i kassebransjen som tok i bruk roboter i produksjonen. Rufo startet så tidlig som i 1983, og har 18 svært kreative og svært engasjert ansatte. I 2018 omsatte Rufo for 24 millioner kroner.
Etter LLB 2019 har Knut Steinnes ennå ikke klart å tømme innboksen og produksjonen går for fullt.
Ikke minst bobler det over av ideer.
– Vi har en haug med prosjekter og masse nye produktideer. Det var veldig mange gode innspill fra de vi traff!
 

Daglig leder Knut Steinnes i Rufo AS på LLB 2019-messen. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


 
Hovdebygda er et tettsted i Ørsta kommune på Sunnmøre. Herfra kommer blant annet Ivar Aasen, dikterprest Anders Hovden, kunstmaler Karl Straume og hiphop-gruppen Side Brok. Her ligger også Ivar Aasen-tunet til minne om nynorskskaperen. Nynorsk-leksikonet Allkunne har sitt hovedkontor i Hovdebygda. Og Rufo AS holder til der. (Scenemagasinet & Wikipedia)

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Facebook

populær