Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

LydRommet «still going strong» etter 40 år

Avatar photo

Publisert

den

OSLO: Firmaet ble stiftet i 1978 av nå avdøde Christian Wille (1948-2008) og er i dag blant Norges største importører av profesjonelt lydutstyr. 

Wille etablerte i 1972 lydstudioet Scanax, hvor en Soundcraft 3B miksepult var hjertet i studioet. Wille fikk agenturet på Soundcraft i Norge, og resten er historie. LydRommet eies nå av det svenske firmaet Septon.
– Vi gjorde ikke noen stor feiring ut av jubileet, men vi feirer små og store suksesser på løpende bånd, forteller Ernst R. Berggren, daglig leder hos LydRommet AS. 
Markedsendringene førte til en omstrukturering av selskapet, slik at seks ansatte fikk en sluttavtale våren 2018.
Nå er det femten personer i LydRommet, med spisskompetanse innen fagfeltene PA, studio, kringkasting, installasjon, og forhandlerrelaterte produkter.
Selskapet er nå rustet for nye utfordringer og vil fremover ha fokus på å utvikle eksisterende og nye partnere med elektroinstallasjon og AV-installasjon som hovedområder.
Her har LydRommet AS en bred portefølje og etablert kompetanse, slik at de kan bistå sine partnere med design av alt innen lyd- og videodistribusjon og mer avanserte styringssystemer.  I tillegg kompetanse til programmering og idriftsettelse av disse løsninger sammen med partnerne.
– Vi har tilpasset oss endringene, hvor studioutstyr og kringkasting var et viktig område for oss, hvor nå tilveksten av store kulturhus er smalere, og trenden nå er stadig flere kulturskoler, med flerbrukssaler. Det er en suveren tanke. Barnekoret bør også ha et sted. De kan ikke fylle de store kultursalene og det er bedre å synge for en mindre, men full sal.
I 2018 har LydRommet alene, og sammen med sine etablerte partnere, blant annet levert alt av lyd, AV, sceneteknikk og infrastruktur til Spikkestad kirke- og kultursenter i Røyken kommune i Buskerud, Gystadmarka barneskole på Jessheim i Ullensaker kommune i Akershus og Smia flerbrukshus i Nordre Frogn kommune.
Prosjektavdelingen til LydRommet kan bistå sine partnere, med alt fra forberedende tegninger (AutoCAD) og bygging av rack, kabel og paneler, til programmering, tuning , idriftsettelse og dokumentasjon. 
Serviceavdelingens tekniske personell, med bred kunnskap og lang erfaring, har ressurser til å utføre service på alt av produkter i egen portefølje.
LydRommet holder til øverst på Grünerløkka, sentralt i Oslo. I tillegg til kontorlokalene disponerer de et 1165 m2 varelager, for å optimalt og etterleve levering av rett produkt til rett tid.

LydRommet-teammedlemmer (fra venstre): Martin Mæland, Jan-Stefan Hansen, Ernst R. Berggren,
Alexander Rambøl og Kjetil Pettersen. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


 
– Hva kjennetegner LydRommet?
Ernst, som har ledet selskapet i drøyt fem år, er ikke i tvil. Kunnskap om det man selger er det viktigste.
– Vi har en dedikert kompetanse på alle leveranser. Jeg sier ikke at andre leverandører ikke har det, men vi er trygge på det vi leverer. 
– Suksessfaktoren for meg og mine ansatte er at vi har fått oppleve friheten til å være lydentusiaster, men med en støttespiller i meg som har klart å se pragmatisk på det. Det er klart man må være følelsesmenneske for å drive med dette, og utøve faget sitt. Alle de ansatte er opptatt av at det skal være perfekte installasjoner. Kjennetegnet er service i alle ledd – og at opplevelsen er bra for både brukere og gjester i de steder hvor utstyr fra oss er installert.
– Hvordan er kunnskapsnivået hos potensielle kunder? 
– Det er sterkt varierende. I de fleste tilfeller er kunnskapsnivået høyt, men som i alle bransjer møter også vi kunder som er mere usikre. I de tilfeller er det viktig at vi som leverandør etablerer den rette tillit og gir råd og veiledning utfra kundens behov og ønsker. 
– Etter fem år i bransjen, hva er ditt hovedinntrykk?
– Det er en fantastisk inspirerende bransje å få jobbe i. Jeg har sjeldent opplevd en tilsvarende konkurranse, men samtidig ydmykhet i forhold til konkurrenter, med gjensidig støtte og forståelse. Vi kjøper av hverandre, samtidig som vi er konkurrenter. Dette gjenspeiler seg også i Lyd, lys- og bildeforeningen. Det er konkurranse og respekt. En veldig inspirerende bransje. Vi leverer følelser og opplevelser!

Ernst R. Berggren i LydRommet. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


http://scenemagasinet.no/lydrommet-skal-fremme-dante-i-norge/
http://scenemagasinet.no/lydrommet-med-storre-installasjonssatsing/

FAKTA OM LYDROMMET:
LydRommet AS ble stiftet i 1978, og er i dag en av landets største leverandører av profesjonelle lydløsninger.
LydRommet har kontorer i Thorvald Meyers gate 7, sentralt i Oslo. Her har de et 1.165 m2 varelager, inkludert et serviceverksted. Blant varemerkene finner vi AKG, BSS, Crown, JBL, Soundcraft, Studer, Focusrite og Phonak. De omsatte for 61, 8 mill. kroner i 2017.
http://scenemagasinet.no/lydrommet-er-valgt-som-nytt-servicesenter-for-yamahas-digitalmiksere/
http://scenemagasinet.no/klar-med-ips1-mkii/
http://scenemagasinet.no/leverandorene-mann-og-kvinner-av-huse-for-kulturhuskonferansen/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Facebook

populær