Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Bary – nå med alle fargespekter

Avatar photo

Publisert

den

FETSUND: Modningsprosessen var over da lederne møttes i Burritos-køen under LDI-messen i Las Vegas så sent som høsten 2018. Et par måneder senere var Bary + Spekter = Sant.

Ideen hadde vært der en stund, og Morten fra Bary og Geir fra Spekter hadde snakket om det.
Men etter den varme meksikanske retten og et par timer i ørkensolen var det en realitet.
Bary og Spekter skulle bli ett selskap.
Med en festrakett som virkelig sa pang og en storslagen marsipankake var det duket for forbrødring og forening i lunsjkantinen hos Bary på Heia industrifelt.
Tirsdag 22. januar 2019 ble en festdag for selskapene.

For første gang møttes alle de ansatte, og Scenemagasinet var heldig som fikk være flue på veggen – på invitasjon fra det nyfusjonerte selskapet.

Morten Bakke (t.v.) fyrer av en festrakett under første felleslunsj med Bary- og Spekter-ansatte. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©De ansatte fikk først vite om fusjonen mandag 21. januar, og dagen etterpå kom de ansatte fra Spekter Lys & Scene AS på besøk den korte veien fra Kjeller.
I løpet av våren 2019 flytter de mann og lager opp til Trykkeriveien 1 i Fetsund. Heldigvis er det mulig å utvide lagerlokalet i nedre del av den gigantiske lager- og kontorbygningen.

Fra signeringen mandag 21. januar 2019. Fra venstre: Morten Bakke, Ove Bekkelund, Marius Ryen, Geir Kenneth Johansen, Sigbjørn Ryen og Petter Hatlem. Foto: Bary.


Trangt om plassen under felleslunsjen. Et par nye lunsjbord skal kjøpes inn. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


– Hva føler dere nå?
– Jeg er stolt, jeg må medgi det, sier Geir Kenneth Johansen (42), som har bygd opp Spekter siden 1999.
Fusjonen er ekstra spesiell, da han dermed vender tilbake til hjembygda, Fetsund.
Den samme reisen har hans nye medeier, Morten Bakke (36), foretatt.
– Dette er veldig gøy, sier Morten etter å ha avfyrt raketten – og er et eneste stort smil hele mannen.
Både Geir og Morten startet som to små enkeltmannsforetak for 20 år siden.
I 2018 omsatte de for hhv. 34 millioner kroner og 100 millioner kroner, og de har stor tro på at «nye Bary» fort kan klare 130-140 millioner kroner i omsetning.
Årsaken er at selskapene utfyller hverandre.
Mens Spekter er store innenfor TV-produksjoner, har Bary jobbet seg opp til å bli blant de store konsertleverandørene.

– Veldig gøy, sier Morten Bakke foran noen av Barys viktigste motto (i bakgrunnen). Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Fusjonen føyer seg inn i rekken for Bary, som fra før av har kjøpt opp utleieavdelingene til Rubicon (høsten 2017) og daværende Drammen lyd i 2011.
Bary i seg selv er resultatet av en fusjon mellom D’Light, Morten Bakkes opprinnelige selskap, og Lydpartner AS i 2003.
De som da eier nye Bary er de opprinnelige Bary-eierne, Morten Bakke, Marius Ryen og Sigbjørn Ryen i Bakke og Ryen Holding AS og Kongsvinger Eiendom Holding AS, samt Geir Kenneth Johansen og Ove Bekkelund i Spekter Lys & Scene AS.
Etter fusjonen er de nå det største norskeide selskap innenfor sceneteknisk produksjon.

Eierne jubler i samlet flokk. Fra venstre: Morten Bakke, Ove Bekkelund, Marius Ryen, Geir Kenneth Johansen og Sigbjørn Ryen. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©Geir og Morten sier selskapene «alltid har hatt et godt øye til hverandre», og Spekter har også leid ut varer til Bary.

– Fusjonen har vært en enkel prosess. Det er deilig når man er «på samme planet», sier Morten, mens han viser Scenemagasinet litt om historikken fra gutterommet på Grefsenkollen i Oslo, via kirke, menighet og ungdomsklubb, til å jobbe med noen av de største artistnavnene de siste tiårene.
– Bary og Spekter har to ganske like forretningskultur, men forskjellige konsept, som passer bra sammen. Spekter har et annet kundegrunnlag enn Bary, forklarer Geir. – Derfor er dette en reell sammenslåing. Det er ikke urealistisk at vi faktisk kan holde samme omsetning som de to selskapene hadde hver for seg, mener han.

«Magisk øyeblikk på lageret»: Morten Bakke (t.v.) og Geir Kenneth Johansen forener krefter. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Morten skryter av sin nye partner:
– Geir er veldig flink på lys, han vet alt om alle lamper og spesifikasjoner. Og for oss er hans TV-arbeid spennende. Nå skal vi jobbe sammen innenfor våre motto som er «artistens beste venn» og «magiske opplevelser». Vi har allerede mange prosjekter hvor vi har vært med som selvstendige firma.
Bary-Morten er veldig opptatt av at det handler om menneskene, ikke boksene og utstyret, selv om det er stas å ha det beste innen utstyr. Det gir stå-på-vilje og gjør at det klør ekstra i fingrene for lyd-, lys- og sceneteknikk-nerder.
– Alle kan kjøpe seg utstyr, men folkene som drifter det er det som teller. Sånn sett passer vi også sammen. Vi er opptatt av penger, at det skal lønne seg, men ikke det handler om det. Det handler om å skape gåsehuden på tilskuerne. Den beste glede er å glede andre, og det er det vi føler, sier Morten.
– Hva skjer med Spekter-navnet?
– Vi har planer for det. Vi skal røpe det under årets LLB-messe, hvor vi også inviterer bransjen til fusjonsfest, røper duoen.

Bernt Austad (t.v.) fra Bary hilser på Nina Fossum fra Spekter. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


http://scenemagasinet.no/bary-er-fem-ar-og-barydagene-er-her-igjen/
http://scenemagasinet.no/barysak/
http://scenemagasinet.no/nye-ansatte-hos-bary-as/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Facebook

populær