BEDRIFTSBESØK

Mer Pro Audio fra Prolyd

Inge Skaland er daglig leder i Prolyd. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Prolyd har i alle år vært sterke innenfor kringkasting og studioutstyr. Nå blir det mer proff-lyd.

Prolyd fikk dBTechnologies i fanget etter at det italienske firmaet henvendte seg til dem.

ANNONSE FRA BOSE:

– De kontaktet oss, italienerne. Bransjen er så forunderlig liten, så man blir lagt merke til, forteller daglig leder Inge Skaland i Prolyd.

Innen PA-systemer mener Skaland at «mye er blitt veldig bra – og kombinert med større aksept for nye ting, og at andre merker er blitt bedre», er det i de siste årene dukket opp flere merker på det norske markedet.

– Totallyd og Bergen lydutleie sier at de opplevde Prolyd annerledes enn andre firma?

– Jeg liker ikke å stresse kunden. Det er kundens valg å ta avgjørelsen. Det er en fin balanse, med å ikke bli for «pushy», men samtidig følge opp bra nok. Det er forskjell på å respondere på kundehenvendelser, enn å aktivt oppsøke alle kulturhus og ringe og si: «Hei, hva skjer. Har dere noe behov?»

– For vår del er dBTechnologies så bra merke at det fortjener en plass. Egentlig var Bergensopplegget kun for internopplæring. Men så tenkte vi at vi kunne ha demo. Dermed inviterte vi Scenemagasinet også. dB fortjener mer brask og bram, fordi det er et bra merke og en betydelig aktør.

Les også:

Vio, min Vio!

– Lyd er veldig subjektivt. Er det litt religion og merkebevissthet i dette?

– Det er det, og lyd er en opplevelse etter hvordan lyden blir presentert av kassen. Hva har dB lært gjennom alle år og hva kan de forbedre? På ViO-serien har de gjort mange forbedringer innen lyd- og fasekorrekhet i kassene. Det at kassene er fasekorrekte gir at det blir en jevnere spredning. For den som står 50-70 meter unna så er lydopplevelsen ganske lik den som er lengre frem. Du blør ikke ut ørene første rad, men samtidig er det høyt nok bak fordi Line array-systemet spiller så jevnt. Det slår meg stadig når jeg hører ViO utendørs. Det er ikke unikt for dB, selvsagt. Men de unngår flakking og ujevnheter.

From Italy with Sound

LLB 2019: ProLyd klarte å skape «buzz» rundt dB Technologies nye Line-array

Her er Prolyds nye PA-mann

 

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like