Se oss i sosialt media

BEDRIFTSBESØK

EHS er lykkelige som mellomstore

Avatar photo

Publisert

den

SKEDSMO: EHS AS har en veldig interessant forhistorie, men en enda mer spennende fremtid.

Det er vårt inntrykk etter å ha møtt daglig leder Morten Sollie-Hansen og hans EHS-team.
EHS flyttet rett før jul 2018 fra trange og uhensiktsmessige lokaler på Alnabru til et lokale på nærmere 1.500 kvadratmeter på Kjeller Vest industriområde i Skedsmo kommune.
Ikke langt unna E6 og Gardermoen, og med Lillestrøm som nærmeste by.

De nye møterommene i de nye EHS-lokalene på Kjeller Vest er oppkalt etter tidligere steder hvor EHS har holdt til.


 
– Vi flyttet ikke fra Oslo for å spare penger. Lokalene vi hadde der lå i en bakgård og var et bedriten lokale. De nye lokalene passer oss mye bedre, og her er det rett ut til varebil og trailere, sier Sollie-Hansen.
– Dessuten har vi vokst såpass mye at vi kom til et veksttak både med hensyn til kontor- og lagerplass. Etter fire måneder med intens leting fant vi det optimale lokalet for oss, sier han.
EHS driver med salg, installasjon og ute-service av systemløsninger på lyd, lys og bilde til hoteller, restaurant og uteliv, samt utleie av det samme til eventer, messer, konserter og festivaler. Det var i Norges gryende uteliv i Oslo at det hele startet på 70-tallet.
Det var den norske jazzmusikeren Eivind Holt Solberg som startet det som i 46 år het EHS Proshop AS. EHS står altså den dag i dag for initialene til grunnleggeren, som døde i 2008.
– EHS startet Norges første nattklubb, Down Town Key Club i Oslo. Sønnen hans, Christian Solberg, startet import av karaoke og drev også med impressariovirksomhet. Som kjent dabbet karaokefeberen av. Da ble navnet til EHS Proshop. Firmaet vokste på installasjoner for hele landets nattklubber og var faktisk Norges eneste som holdt på med dette i en viss periode, forteller dagens EHS-sjef. EHS Proshop var i et par tiår størst innenfor dette segmentet, og ble viden kjent gjennom 80-90-tallet for å bygge gode diskoteker.
For over 20 år siden, i 1998, kom Morten Sollie-Hansen inn fra indre Toten og ned til det mer sentrale Østlandet.
Han hadde da gjennom ti år bygd seg opp med eget firma MSH Musikk & Lydteknikk Og siden har han blitt værende.

– Dette er mye mer praktiske lagerlokaler for oss, mener Morten Sollie-Hansen (t.v.) og Martin Lauten.


 
Rett før jul 2016 ble et stort vendepunkt for EHS Proshop. Firmaet tapte tre millioner kroner på en kunde, og det ble gjort forsøk på en akkordløsning med kreditorene. De aller fleste sa ja, men det måtte være «alle mann alle», hvis ikke ble det konkurs. Og slik ble det.
– Da vi var så heldig å få starte opp igjen i januar 2017, fikk vi med oss de ansatte, de samme leverandørene og kundene. Ingen tapte store beløp blant leverandørene.
– I den grad det er mulig var det en «ryddig konkurs». Vi føler vi har fått tilbake kredibiliteten og alle i bransjen vet hvorfor vi gikk konkurs. Vi gjorde alt i vår makt for å unngå det, understreker Sollie-Hansen.
Han sier at de EHS-ansatte «jobbet døgnet rundt ett år», altså i 2017.
– Dette skal vi få til, var innstillingen. Men det er klart at det var kjempetøft å starte opp igjen.
Morten Sollie-Hansen og Thomas Edvardsen startet opp EHS Invest med hver sin halvpart, brukte av egne midler og startet det som i dag heter EHS AS. De klarte 25-26 millioner kroner i omsetning både i 2017 og 2018. Det er tretten ansatte i «nye» EHS AS.
– Da vi restartet hadde vi en plan om å komme ut av uføret og bli bedre på de tingene. Det gikk på mer detaljstyring, og gjøre mer innovative ting innenfor installasjon og utleie. Vi droppet også egen salgsavdeling og la ned serviceverkstedet, forteller EHS-sjefen.
Nå er hovedfokuset utleie og installasjonsavdeling.
– Vi selger ikke produkter en via installasjonsoppdrag. Det er utrolig ressurskrevende å drive direktesalg. Da må man ha fullt fokus på selge kun produkter, og det er stor konkurranse.

Her er hele EHS-teamet samlet. Fra venstre: Martin Lauten (avd. leder utleie), Erik Fartum (installatør), Morten Ryttertoft (installatør), Morten Sollie-Hansen (daglig leder), Bo Bo Kyaw (lagermedarbeider), Olti Tsako (lagermedarbeider), Frode Trondahl (senior lydtekniker), Adrian Jahren (lagermedarbeider), Armand Celanji (lagermedarbeider), Øyvind Wandsvik (avd. leder installasjon) og Rune Wang (AV tekniker). Asle Mostue Haugom (senior lystekniker) og Thomas Edvardsen (Key Account Manager) var ikke tilstede da bildet ble tatt.


 
– Hvilken del av virksomhet er størst for dere?
– Eventmarkedet. EHS har hatt god nytte av folk banker på døra vår. Det er minimalt med aktiv salg. Navnet er velkjent. kundekretsen og kontaktnettet er lojale. Vi får ofte høre at vi er «gode på rare ting». Kundene får sjelden nei. Det som kjennetegner oss er at vi leverer høy kvalitet, er fremoverlente, og vi liker vi å tro at vi har en stor tryllestav. Eventkundene er allltid på utkikk etter et aller annet annerledes.
EHS gjør ca. 150 totalproduksjoner i året og har totalt ca. 1500 utleiejobber pr år. EHS har også faste store oppdrag i Norge og Sverige for eventbyråer, blant annet Zinzino International Annual Event i Globen i Stockholm, tre år på rad.
EHS gjør også jobber for Thon-konferansen, Matstreif -– Innovasjon Norge, og har hatt B-scenen på Findings musikkfestival, også tre år på rad.
– Vi skal være der vi er, som en mellomstor utleieaktør. Vi er veldig lykkelige som mellomstore, og får god respons fra kundene våre som er lojale – og kommer tilbake gang etter gang.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Facebook

populær