Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Nå får også LLB-bedriftene spesialtilpasset koronastøtte

Avatar photo

Publisert

den

Stortinget har vedtatt å utvide krisepakken til kulturen til også omfatte underleverandører som sørger for lys og lyd under konserter og annen scenekunst.

– Vi har lagt inn 1,5 milliarder kroner i krisepakker til kulturen, som ikke har truffet lyd, lys og teknikk. Nå arbeider vi med å inkludere dem i ordningen, slik at vi faktisk får se en konsert igjen. For uten disse blir det ikke noen konsert, sier Kristin Ørmen Johnsen (H) som leder familie- og kulturkomiteen til NRK.
Kulturminister Abid Raja (V) er innforstått med at ikke alle ledd i den kulturelle verdikjeden fanges opp i stor nok grad av støtteordningene som innført.
– Jeg er glad for at vi nå har kommet et langt steg videre i arbeidet med å inkludere også underleverandørene til kulturarrangementer i kompensasjonsordningen som Kulturdepartementet har ansvaret for. Dette har vi jobbet hardt med i lang tid, og jeg er glad for å se at Stortinget også ser viktigheten av dette, sier han.
Raja opplyser videre at regjeringen umiddelbart vil sette i gang et arbeid basert på Stortingets vedtak rettet mot underleverandørene.
Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon (BFSP) talte bransjens sak blant annet overfor Raja 10. juni, og føler nå at de har fått gjennomslag.
Flere utleiefirma har også fått støtte via den generelle kompensasjonsordningen. Her er en oversikt over de som fikk i mars 2020.

http://scenemagasinet.no/vi-tas-pa-alvor/
http://scenemagasinet.no/bary-as-er-konkurs-offer-for-koronanedstengingen-av-samfunnet/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

desember 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Facebook

populær