Se oss i sosialt media

TEATER

Når teatrene er stengt tilbyr Netflix alternativer

Publisert

den

Strømmegiganten satser nå mer på musicals og planlegger også å vise ferske opptak av teaterforestillinger.

Den britiske teaternettsiden TheStage.co.uk melder at Netflix lenge har vurdert muligheten for å vise liveforestillinger. Dette er et domene som kinoene de siste årene har forsøkt å fokusere på, via såkalt «alternativt innhold» eller «event cinema», det være seg opera-, teater- eller sportsbegivenheter.
Direktesendte eller nye opptak av konserter med kjente artister er også inne i dette tilbudet, som i Norge ofte nå kalles «Live Kino».
Netflix produserte American Son, basert på Broadway-stykket ved samme navn, og lanserte filmen 1. november 2019.
Denne ble laget som en hybrid mellom film og teaterforestilling, ifølge skuespiller Kerry Washington.
Alle de opprinnelige teaterskuespillerne var med i Netflix-versjonen.

Enn så lenge har flere Netflix-teaterfilmer latt vente på seg, men Netflix byr også på en lang rekke innen sjangeren, som blant annet klassikerne West Side Story (1961) og Funny Girl (1968), eller nyere filmer som Annie (1982 and 2014), Rock of Ages (2012) og La La Land (2016).

Et av firmaene i Storbritannia som jobber med å ta opp teaterforestillinger er Digital Theatre, som står bak overføringene fra kjente steder som Royal Opera House og National Theatre. Mange av disse vises via kinoer, også i Norge.
«Jeg tror appetitten og publikum er der for slikt innhold, men det er ofte vanskelig å få oppmerksomhet rundt det,» sier produsent David Sabel hos distributøren NT Live til TheStage.
Han sier veksten av «event kino» viser at dette gjør slike forestillinger tilgjengelig for de som bor langt unna, når det er utsolgt eller de har ikke råd. Men å se dette på kino, eller hjemme, gjør det mer tilgjengelig for flere.
Hos Netflix er det en stadig strøm av nye serier og filmer som vekker interesse. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness – med premiere 20. mars 2020 – er i «true crime»-sjangeren, og regnes som en av strømmetjenesten største suksesser noensinne. Den ble sett av nesten 35 millioner abonnenter i løpet av de første ti dagene, melder Netflix.

En annen fersk film sommeren 2020 er Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, med premiere 26. juni.

 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær