Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Nasjonalbiblioteket strømmer videre. Men det blir vanskeligere for teaterscenene

Publisert

den

For Nasjonalbiblioteket i Oslo, som allerede har en omfattende digital kulturformidling, styrkes nå denne.

Nasjonalbiblioteket driver allerede utbredt digital kulturformidling gjennom strømming av arrangementer, podkaster, videoreportasjer og arkivmateriale på nett og i sosiale medier, som er gratis og tilgjengelig for alle.
– Vi vil nå styrke tilbudet vårt av digital kulturformidling, og jobber med konkrete løsninger og konsepter som presenteres i løpet av neste uke. Alle arrangementer hos oss var i forrige uke booket fram til sommeren, sier direktør for kulturformidling og informasjon, Ida Berntsen.
Hun legger til at de nå vil gå i dialog med deltakerne for å finne gode og smittefrie alternativer for å gjennomføre det planlagte tilbudet i digital og tilrettelagt form.
For teatrene er ikke saken like enkel. Andrea Volsdaal Skirbekk er produksjonsleder i Scenekvelder som nylig måtte avlyste storsatsingen «Chess» på Folketeatret. På spørsmål fra NTB om de ser strømming som et alternativ, sier hun:
– For vår del, med våre forestillinger, er det ikke mulig å gjennomføre forestillinger uten å samle mange mennesker på ett sted. Vi gleder oss veldig til vi kan gjøre det igjen, og vi håper for alle at denne situasjonen løser seg med minst mulige konsekvenser for de mest sårbare i samfunnet.
Hun legger til:
– Vi heier på alle tiltak som sprer glede, følelse av fellesskap og som samtidig kan bidra til å holde Kultur-Norge levende gjennom en krevende periode. (NTB)
 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær