KABEL

Nei, dyre HDMI-kabler er ikke bedre

Det er ikke nødvendigvis gull-lyd og gullbilde fra gullbelagte HDMI-kabler.

Lar du deg lokke av «gull og glitter», dvs. gullbelagte, premium HDMI-kabler? Du er ikke alene, men de er ikke bedre enn de helt ordinære.

Det slår nettstedene Expertreviews og Makeuseof fast.

ANNONSE FRA BOSE:

Dessverre betaler mange forbrukere og firma i dyre dommer for kabler som de egentlig ikke behøver, i troen på at de får bedre videokvalitet. De som har gullbelegg har det over selve tilkoblings-enheten, men det blir ikke bedre av den grunn. Det ser kanskje mer fancy og mer eksklusivt ut, men det er det. 

Enkelte kabelprodusenter hevder at denne type gullkabler har mindre forsinkelse enn de ordinære.

Men nei, det er rett og slett ikke mulig å sende «bedre» og raskere digitale signaler med nuller og ett-tall. De tar den tiden de trenger.

«En HDMI-kabel består av 19 individuelle ledninger som er festet til 19 pinner, hver av dem designet for spesifikke oppgaver, men de er mer eller mindre bare deler med metall designet for å sende et elektrisk signal. Det er viktig å få med seg at det på ingen måte er noe prosessering i kabelen, de kan viderebringe et bilde og/eller lyd», skriver Expertreviews.

Skulle en kabel rent teoretisk vært bedre måtte den prosessert bilde, og det finnes ingen kabler med innebygd prosessor.

Men så er det selvsagt forskjeller på HDMI-kabler, siden det er standard og high-speed, og dette avgjør hvilken versjon av HDMI-formatet kablene kan viderebringe.

Det er selvsagt noen fordeler med gull.

Det ruster ikke like raskt som metal og gullet gjør selvsagt at produktet føles og ser mer premium ut.

Les også:

HDMI 2.1 – snart to år gammel, men høyaktuell

DisplayPort 2.0 i sikte

USB 4.0 kommer

Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 5-2019 av SCENEMAGASINET, og er noe endret i etterkant. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid. For å kunne lese denne, og andre unike bransjesaker, må du heretter ha gyldig abonnement. Det gir deg digitale fordeler og det trykte bladet først av alle tilsendt via Posten.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like