Se oss i sosialt media

BEDRIFTSBESØK

(+) Njål Hansson med 50-årsjubilum

Avatar photo

Publisert

den

– Beyerdynamic er et av våre viktigste varemerker, forteller Ståle Andersen, daglig leder for Sivilingeniør Njål Hansson AS.

Høsten 2021 var det 50 år siden Elin Hansson startet bedriften på kjøkkenbenken på Ensjø i Oslo. Sivilingeniør Njål Hansson AS er kommet langt siden den gang.

Det hele startet med import av batterier som ble solgt til det som i datiden ble kalt radioforretninger, for videresalg til forbrukerne. Elin ansatte sin mann, Njål, i 1988.

– Tidene forandrer seg. Den gangen var det en ulempe at en kvinne frontet en slik bedrift. I dag ville det vært motsatt, men på 70-tallet var det nødvendig å kalle firmaet opp etter mannen og legge til sivilingeniør ga det et mer seriøst stempel, forteller daglig leder Ståle Andersen.

Han har ledet bedriften i over ti år og er «inngiftet» i Hansson-familien. Hans kone, Kristin Hansson, er markedssjef og datter av grunnleggerne.

Fant tonen tidlig på 90-tallet: Ståle Andersen er daglig leder for Sivilingeniør Njål Hansson AS, mens hans kone, Kristin Hansson er markedssjef. Kristin er datteren av grunnleggerne Njål Hansson og Elin Hansson.

Sivilingeniør Njål Hansson AS har forandret seg mange ganger opp gjennom årene.

I det man skal markere jubileet er bedriften en av landets eldste AV- og HiFi-forhandlere. De er importører av merker som Audeze, Beyerdynamic, Canton, Grandview, Sonoro og Supra.

– Vi holder hjulene i gang! Det er behov for oss og merkene våre, sier Ståle.

– Slik vi ser det er vi heller liten og oversiktlig og tjene penger.

– Og de gamle er fortsatt eldst?

– Ja, bedriften er livsverket deres. Svigermor og svigerfar følger med hver dag. Det er terapi å være på jobb, sunt og godt for helsen!

Artikkelen sto opprinnelig på trykk i PRO AV MAGASINET nr. 1-2021.

LES PRO AV DIGITALT HER (krever abonnement)

BESTILL ABONNEMENT HER!

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2023
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær