Se oss i sosialt media

DISTRIBUTØR

«Norge er et teknologisk himmelrike»

Avatar photo

Publisert

den

«Selfie» med Edgar Lien og Holger Kuno de Buhr, adm. direktør for VUE Audiotechnik Europa GmbH, inne på Avonlyd-kontoret. Foto: Avonlyd.

Toppsjefen i VUE Audiotechnik Europa GmbH er full av lovord over det norske lydmarkedet og dets aktører. I februar 2022 besøkte han Oslo.

– Sett fra mitt perspektiv er Norge litt som et teknologisk himmelrike, sier Holger Kuno de Buhr, som er adm. direktør for VUE Audiotechnik Europa GmbH.

– Her er det seriøse, velutdannede folk som vet hva de gjør bra fordi de de har ekte verdenserfaring, gode budsjetter som gjør at de kan skape løsninger som er teknisk gode og velegnet, og et liberalt og åpent samfunn som minner meg om min hjemby, Berlin, sier Holger til vårt nettsted.

Han mener at VUE Audiotechnik og Norge er «en perfekt match».

På invitasjon fra den norske importøren Avonlyd var Holger på besøk hovedstaden i februar 2022. Det samme var produktingeniør Ugis Vilcans fra SE Audiotechnik – for å gi opplæring på en demorigg hos en scene.

– Vi har jo «møttes» endel under pandemien på Skype, Facetime og Teams. Men også noen få ganger «live» de gangene det har vært mulig å reise, forteller Edgar Andraa Lien, gründer, medeier og daglig leder i Avonlyd AS, til PRO AV MAGASINET.

Edgar Andraa Lien, gründer, medeier og daglig leder i Avonlyd AS. Foto: John Berge, PRO AV MAGASINET.no ©

– Vi hadde en intensjon om å møtes for å teste og lære mer om den nye lydriggen vi har på demo. Etterhvert som ideen ble kjent ønsket flere å benytte anledningen til å høre den og bli litt mer kjent med SE Audiotechnik. Holger de Buhr fra VUE Europa og Ugis Vilcans fra SE Audiotechnik / Speaker Trade tok turen og vi brukte tre dager på rigging, demo, software, SPL-målinger, nye hemmelige produkter og noe sosialt, sier Lien videre.

Bildet fra et konsertsted i Oslo viser SE AUDIOTECHNIK L65, L65FS og B21 høyttalere. Foto: Avonlyd.

I Norge har allerede Avonlyd AS hatt meget stor suksess med VUE Audiotechnik med referanseinstallasjoner på noen av Norges viktigste arenaer, og kunder som blant annet Rockefeller, Dokkhuset Scene, Olavshallen, Det Norske Teatret, Wallmans med flere.

Derfor er interessen allerede stor i Norge for «søster-selskapet» SE Audiotechnik som representerer andre, og mer pris-effektive løsninger.

«Vi har jobbet med noen potensielle kunder og besøkt noen eksisterende kunder. Vi snakket også om Avonlyds behov for nye produkter, f.eks. immersive utvidelser av eksisterende lydsystem.»

Holger Kuno de Buhr, adm. direktør for VUE Audiotechnik Europa GmbH

– Hvor fornøyd er du med Avonlyds innsats så langt, Holger?

– Avonlyd forstår livelyd-markedet, og de har de nødvendige kunnskapene om alle deler av et prosjekt, fra rådgivining og budsjett, til design, installasjon og service. De har også mulighet til å levere gode løsninger ikke bare innen høyttalere, men også konsoller. Et godt lydsystem er ikke rakettvitenskap. Men det er viktig å levere fremtidssikre løsninger. Jeg tenker her på å se arbeidsflyten innenfor akustisk og immersive lyd og stadig høyere etterspørsel etter kvalitet og fleksibilitet. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med Avonlyd som vår norske partner.

«Det var ganske enkelt flott å treffe Avonlyds team og deres klienter i Oslo.»

Holger Kuno de Buhr, adm. direktør for VUE Audiotechnik Europa GmbH
Bildet viser SE AUDIOTECHNIK B21 subber og LA10:4D-forsterkere. Foto: Avonlyd.

Litt bakgrunnsinformasjon om Speaker Trade:
Speaker Trade ble stiftet i 1980 i Solingen, Tyskland, av Michael von Keitz. De står i dag bak kjente brands som bl.a VUE Audiotechnik, SE Audiotechnik, Mivoc med flere, og de opererer også som OEM-produsent for mange av de store internasjonale produsentene. Speaker Trade hadde en internasjonal omsetning i 2021 på 43 MIO USD. Design-teamet og eierskapet til den kinesiske fabrikken sitter i Tyskland. Totalt har de ca. 450 ansatte verden over.


«Prestisjebygg innen kultur, som opera, konserthaller og teatre, er min dedikerte sandkasse og jeg er glad når jeg kan dele min ekspertise med kundene som vil optimalisere funksjonaliteten av deres arbeidshester – les lydsystemet – av noe slag.»

HOLGER KUNO DE BUHR, ADM. DIREKTØR FOR VUE AUDIOTECHNIK EUROPA GMBH

Edgar Lien fra Avonlyd, produktingeniør Ugis Vilcans fra SE Audiotechnik / Speaker Trade og Fredrik Wensås fra Avonlyd. Foto: Avonlyd.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse
Skriv en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær