Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Norge er et av Pioneer Pro Audios beste land. Nå lanseres en ny høyttalerserie.

Avatar photo

Publisert

den

OSLO: Knappe fem år etter at den japanske hjemmeelektronikkgiganten bega seg inn på proffmarkedet er Pioneer Professional Audio blitt et sterkt varemerke. Nå blir det fagkveld med en ny høyttalerserie i fokus hos First Audio på Stovner i Oslo.

Det dreier seg om den nyeste høyttalerserien – XY-3B Pioneer.
Mr. Alex Barrand fra Pioneer Professional Audio Europes London-kontor – og en representant fra Pioneer DJ Europe – blir sterkt tilstede i First Audios nye flotte showroom, som sto ferdig våren 2018. (Nærmere bestemt 26. april 2018.)
Dermed blir fagkvelden torsdag 25. oktober 2018 ikke bare en Pioneer-kveld, men også en fin anledning til å se og høre hele produktspekteret til First Audio.
First Audio selger også Pioneers serier XY og XPRS-serien. XY-3B kom i 2017, men det er først nå at produktene lanseres i full skala.
Produktspesialist Marius Bøhn viste oss forleden dag oppsettet da Kulturhusmagasinet stakk innom for en prat.
Bøhn kan forteller at First Audio venter oppimot 50 besøkende, og da må de si stopp – det er ganske enkelt ikke plass til flere.

– Hvordan har det gått med Pioneer siden dere startet å selge merket?
– I Norge har det gått svært bra! Vi er den beste forhandleren av Pioneer Pro Audio i hele Europa. Det betyr at vi selger desidert mest Pro Audio av alle land, unntatt der Pioneer har egne salgskontorer – som er i Belgia, Nederland og England. Der har Pioneer en svært høy markedsandel.
– Hvem har kjøpt mest i Norge?
– Det fleste produktene er solgt til aktører i utleiemarkedet, men noen faste installasjoner har det også vært – vi har blant annet solgt til Globeracer i Bergen. (Et avansert treningsstudio for sykling. Red. anm.)
– Pioneer er et meget velkjent navn for meg og sikkert mange andre forbrukere. Har det hjulpet?
– Ja, helt klart. Det har vært en fordel med kjent navn fra forbrukersiden. Men det er vanskelig å komme inn på dette markedet. Det er JBL som er vår største konkurrent. XPRS-serien til Pioneer er en direkte konkurrent til SRX-serien fra JBL. Den er hakket dyrere enn Pioneer, men spør du meg så er lydkvaliteten identisk, jeg klarer ikke å høre forskjell. Så vi har en liten fordel med litt lavere pris. Verdt å merke seg er også at vi har hatt null reklamasjoner fra dag én, sier Marius Bøhn.
Spesielt innenfor klubber, diskotek og «high class establishments» – for å bruke et knakende godt norsk begrep (ironivarsel) – så er Pioneer svært populært, sier First Audios mann. Blant konkurrenter her finner vi merker som Function-One og Void.
Som en service til våre lesere, her er lenken til firmaets arrangementside.John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

november 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Facebook

populær