Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Pioneer hyret Ministry of Sound-spesialist da de skulle starte Pro Audio-avdeling. Sju år senere er japanernes britiske team i ferd med å slå an i stor skala.

Avatar photo

Publisert

den

OSLO: Innenfor DJ-gear er Pioneer kongene på haugen med rundt 97 prosent markedsandel. Men Pro Audio? Ikke helt der ennå. – Det var både en fordel og ulempe å hete Pioneer, medgir Alex Barrand.

Den sympatiske briten er på Norgestur og skryter av landet og maten, og nå er det DJ-er og uteleiefirmaer på besøk hos norgesimportøren First Audio i hovedstaden for å høre og se XPRS- og XY-3B-serien i aksjon.
Barrand går i detalj gjennom nyvinningene med høyttalerserien. Etter det vi kan bedømme er dette det nærmeste han har kommet perfeksjon.

Det var mange lyttelystne da Alex Barrand (Pioneer Professional Audio Manager) skulle vise frem godsakene på kundekvelden hos First Audio. Foto: John Berge. ©


For tross navnet og en ærerik japansk historie, så er disse PA-høyttalerne britiske god som noen.
Pioneer hyret Alex Barrand i 2011 – han kom fra underholdningsselskapet Ministry of Sound. To år senere i 2013, var han og en gruppe ingeniører og håndverkere fra nå nedlagte Turbosound klare med den første proff-serien fra Pioneer.
Jo da, japanerne er involvert, men mest med elektronikken, forteller Barrand.
http://kulturhusmagasinet.no/det-som-er-sa-digg-med-det-er-at-det-later-hifi/
– Folks reaksjon da vi startet var at Pioneer er DJ-produkter. Det var nesten et hinder i starten med høyttalere. Men så fikk vi fotfeste og ble store i land som Tunisia og Kroatia, sier Barrand.
– Sju år senere: har holdningen endret seg?
– Ja. Vi har snudd en del hoder som tvilte på oss. Jeg legger merke til at noen av de store merkene kommer til oss på bransjemesse. «Vi har hørt mye bra om dere,» kan de fortelle oss. Og vi er nå hos klubber i Las Vegas og New York, på hoteller og i barer.
Men fortsatt er merker som Function One og Void Acoustics mange hestehoder foran, men Pioneer er på vei, forsikrer briten. Til neste år, 2019, kommer også flere nyheter – en utvidelse av produktspekteret med høyttalere også for andre type installasjoner og steder. Mer vil ikke briten røpe her og nå.

Spiss ørene! Foto: John Berge. ©


– Hva har nordmennene sagt til deg etter demonstrasjonen?
– Flere sier de er imponerte og dette er virkelig lydfolk, som vet hva de snakker om. Slike kommentarer er inspirerende for å fortsette arbeidet. Vi mener at denne serien er ultimat i forhold til at vi har valg de rette materialene og laget alt på en best mulig måte.
– First Audio sier de er blant de beste på Pioneer i Europa.
– Ja, disse karene gjør det bra for oss. Det er også oppmuntrende, sier den blide briten.
Se videoinnslag fra demonstrasjonen her:

Emil Karolliusen fra Lasershow.no (PMD Entertainment) har 21 års erfaring. Han er ikke i markedet for ny PA akkurat nå, men medgir at «Pioneer-høyttalerne spiller grisetøft». Her sammen med produktspesialist Marius Bøhn fra First Audio. Foto: John Berge ©


Kenneth Hollås (daglig leder) og Marius Park Pedersen (markedssjef) i First Audio er storfornøyd med oppmøtet på kundekvelden. Foto: John Berge. ©


 

Alex Barrand – til høyre – (Pioneer Professional Audio Manager) i aksjon hos First Audio. Foto: John Berge. ©


Les mer om Pioneers Pro Audio-høyttalere her:
http://kulturhusmagasinet.no/norge-er-et-av-pioneer-pro-audios-beste-land-na-lanseres-en-ny-hoyttalerserie/
***

Kulturhusmagasinet – Bilde, lyd, lys og teknikk for norske scener. Vi dekker stedene, menneskene og bransjen. Tips oss gjerne om nyheter der du jobber – på kulturhus, rockeklubb, teater, opera, festival, eller hos management – og andre leverandører av teknisk utstyr! NB: Vi skifter navn og domene 01.01.2019 til Scenemagasinet for å tydeliggjøre at vi dekker alle aspekt av bransjen.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2024
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Facebook

populær