Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Norske artistmanagere foreslår tre strakstiltak for å hjelpe musikkbransjen

Publisert

den

Bransjeorganisasjonen NEMAA, som organiserer norske managere og bookingagenter, sendte søndag 15. mars Regjeringen tre forslag til strakstiltak for å hjelpe koronarammede artister.

Organisasjonen mener Staten må komme på banen med et større tilskudd til kulturen og kulturnæringen, og kompensere for de tapene som avlyste og flyttede arrangementer vil skape.
Videre ønsker NEMAA at Staten raskt får på plass å utsette betalingsfrister for arbeidsgiveravgift, forskuddsskatt og moms for alle aktører i musikkbransjen.
Som tredje punkt ønsker man at det kommer på plass en løsning for frilansere og enkeltmannsforetak tilsvarende permittering, og dagpengeordning for selvstendig næringsdrivende.
– Musikk- og kulturbransjen er en liten og sårbar sektor med enorm betydning for folk flest. Det er vi som skaper gode opplevelser og bringer folk sammen uavhengig av hvem vi er og hvor vi kommer fra. Vi er limet i det norske samfunnet, og nå er vi i ferd med å dø ut, heter det fra Joël Schwalenstöcker i NEMAA.
Han anslår et tap av verdier på over 200 millioner kroner de neste to månedene, etter Regjeringens forbud mot konserter og større arrangementer.
– Dette støtter NEMAA fullt ut, men samtidig hviler det et stort ansvar på myndighetene for å sørge for at ikke en hel bransje dør ut med tiltakene, sier Schwalenstöcker videre.
Strekker dette forbudet seg utover sommeren, anslås tapet å kunne komme nærmere to milliarder kroner for en bransje som omfatter arrangører, artister, musikere, teknisk crew, innleid lyd-lys-sceneproduksjon, bookingselskaper, merchandise, reise/transport og management, ifølge pressemeldingen.
(NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær