INSTALLASJON, Ukategorisert

Ny lydteknologi hos nytt hotell

Fohhn Two Beam Steerin: Man kan sende og styre to lydbølger på samme tid, som her ned til de sittende på gulvplan og de sittende på galleriet.

Hos splitternye Lily Country Club (tidligere kjent som Miklagard hotell og konferansesenter) er Fohhn Focus Modular Beam Steering-system for første gang installert i Norge.

 

ANNONSE FRA BOSE:

Audiens Norge AS fikk totalentreprisen av lyd, lys, bilde og scenetekniske løsninger på det splitternye hotellet, som ligger på Kløfta, ni minutter unna Gardermoen lufthavn. Åpningsdatoen var 7. april 2021.

Audiens har utstyrt i alt sju møterom og KK-salen med utstyr.

KK-salen er utstyrt med:
Projektorer fra Digital Projection (M-Vision Laser 18K) og Epson
Lys fra Cameo
Lyd fra Fohhn
Bilde og styringssytem fra Extron

Focus Modular er hovedsystemet. Det er dette som har den nye retningstyrte lydteknologien, som Fohhn forteller bygger på prinsippet med bruk av en lang rekke individuelle høyttalere som legger overlappende lydfelt («wave field synthesis»).

Hver høyttaler har sin egen separate forsterker og mottar et eget kalkulert lydsignal. Høyttalerne, forsterkerne og DSP-teknologien gjør at man kan styre retningen på lyden, som gjør det unødvendig å sette hovedsettet med høyttalere i en klassisk banan.

Oppsettet består av 1 st. FM-100 diskantmodul, 1 stk. FM-400 mellomtonemodul og 1 stk. DLM-300 lav mellomtonemodul pr. side. Som sub er det PS-850 2×18″. Det er også to stk. AT-35 topper som delay, bakerst i salen. Som hoved-PA i to-delt sal er det 1 stk. AT-50 topper pr.side og de samme AT-35 som delay.

I tredelt-oppsett er er rommet snudd sideveis og der henger det Fohhn LX-500 sammen med XS-30 15″ sub. I de mindre møterommene er det Extron-styring og bildedistribusjon, samt projektorer fra Epson.

I baren, og som mobilt anlegg, leverte Audiens løsninger basert på Fohhn LX-100 med sub.

«Dette prosjektet har vært veldig spennende nettopp fordi vi får vist frem Fohhn-systemet. Det er et komplekst og omfattende system å tilpasse etter kundens ønsker og behov, siden salen skal kunne oppdeles på ulike måter,» uttaler adm. leder Ferdinand Berentzen.

Lily Country Club. Foto: Pressebilde/Lily Hospitality Group.

Lily Country Club ligger på et et sted med stolte historiske tradisjoner. Området rundt hotellet inkluderer både gravminner og arkeologisk viktige funn fra viktintiden. Navnet Miklagard ble brukt om Istanbul i norrøn tid og var et viktig møte- og handelssentrum for reisende. Stedets historie har inspirert utformingen av hotellet, og de orientalske båndene fanges opp i den gjennomgående utsmykningen av interiøret.

– Det som skal kjennetegne Miklagard hotell blir den høye graden av personlig service som møter gjestene. Vi lover å gjøre vårt ytterste for at hver gjest sitt opphold skal bli minneverdig. Og vi vil først lykkes ordentlig når besøket på Miklagard hotell oppleves som så førsteklasses at gjesten ønsker å besøke oss igjen, fortalte administrerende direktør Sondre Prestegard i Haut Nordic AS da prosjektet ble presenter i 2018.

Artikkelen sto opprinnelig på trykk i PRO AV MAGASINET nr. 1-2021.

LES PRO AV DIGITALT HER (krever abonnement)

BESTILL ABONNEMENT HER!

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like