Se oss i sosialt media

INSTALLASJON

(+) BI-lektor var skeptisk til strømmeundesvisning: «Forventningene var negative. Men det gikk greit. Det var ikke noe hokus-pokus i det hele tatt!»

Avatar photo

Publisert

den

Høyskolelektor Anne Thorkildsen hos BI var svært skeptisk til den nye hverdagen med sendinger via Internett.

Men tross dette er det én lærer som de videoansvarlige hos BI i Nydalen fremhever foran alle:
«Hun «acer» alt og er helt rå. Hun er flink til å tenke på de elevene som sitter hjemme og følger forelesningene,» sier BIs videomann, Trym Gabel, om Anne Thorkildsen.
For da undervisningsmetoden kom i gang høsten 2020 «gikk det helt greit», forteller Anne.
– Det var bare å trykke på knappene og så kommuniserte jeg med de studentene som satt hjemme via mobilen på «It’s Learning».
Mens AV-folkene jobbet på spreng gjennom sommeren 2020 – for å få det nye opplegget oppe og stå til studiestart 12. august – opplevde Anne og kollegene en slags «opphausing» av det hele.
– Det ble fremstilt som at det var mye styr og mye å passe på. Forventingene til å starte prosessen ble dermed negativ. Alt fra hvor du skulle stå og hvilke knapper du skulle trykke på. Hvordan skal dette gå? tenkte jeg.
Anne – som har vært rektor ved tidligere, nå nedlagte, BI-lokalavdelinger på Skedsmo og Lillestrøm – forteller at alt har fungert prikkfritt under hennes forelesninger. Men hun forteller at andre lærere har opplevd at strømmingen ikke har fungert.
– Jeg har det faglige på plass. Med tryggheten om hvordan jeg skal undervise i en sal. Men hvordan forelese for gjengen som sitter i salen – og de som sitter hjemme samtidig? Det var en utfordring.
1. januar 2021 pensjonerte lektoren seg.
– Du gikk ut med et pang?
– Det ble et helt annerledes siste semester enn jeg hadde tenkt meg. Det var nesten ikke kolleger å treffe og nesten ikke studenter. Men da har jeg lært det også, sier Anne, som underviste ved Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi hos BI i Oslo.
Brevkurs på steroider – levert av koronasuperhelter
– BI-prosjektet er et barn av tiden. Det man før kalte fjernundervisning, eller brevkurs, kan vi nå si er et brevkurs på steroider. Det gir mange flere muligheter til å være med interaktivt, fastslår Anders Stokke hos Leteng.
Leteng har levert viktige deler av installasjonen hos BI, som er foretatt av FotoPhono og Presentations Data i Oslo og 3C Technology i Bergen. I Stavanger har Atea utført jobben, mens Caverion sto for jobben i Trondheim.
– Det som har skjedd i 2020 er at tankene om å følge med på undervisningen eksternt, og være med interaktivt, er blitt realisert. Noen har vært langt fremme og har vurdert løsningene, men så smalt det i mars 2020 – og da fikk man et kick på at nå må det gjøres, sier Anders.
Han sier det har vært gøy å se hvordan AV-avdelingene har vist sitt «sanne jeg.»
– Mange har vel kun sett på AV-avdelingene som en gjeng med et rom innerst i gangen, som man snakker med når man skulle bytte en HDMI-kabel. Nå har de fått midler og blomster, og de er koronasuperhelter, hevder Anders.
Han mener situasjonen også har ført IT- og AV-avdelingene nærmere på mange arbeids- plasser.
– IT & AV er ofte atdskilte avdelinger. Det var gjerne ikke prat, verken faglig eller sosialt, dem i mellom, fordi det har vært to forskjellige ting. Men egentlig er det ikke så forskjellig. Fordi AV-transport over video og lyd skjer nå over nettverk, og overvåking og styring også. Nå må disse faggruppene samarbeide. AV er mystiske greier for IT-gjengen, mens nettverk er mystisk for AV-folk. Det er mye å sette seg inn i, med protokoller og oppsett av svitsjer kan være kompliserte greier, sier Anders.
Artikkelen sto opprinnelig på trykk i PRO AV MAGASINET nr. 1-2021.
LES PRO AV DIGITALT HER (krever abonnement)
BESTILL ABONNEMENT HER!

LES OGSÅ:

(+) Derfor kjøpte BI 100 videobokser

(+) Slik ble BI sine videogutter strømmeeksperter

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær