Se oss i sosialt media

BRANSJEORGANISASJON

Opplever det som uproblematisk å dele ut millioner av kroner til sine egne kulturhuskolleger

Publisert

den

Da Kulturspirer-prosjektet første gang ble satt i gang delte styret i Norsk kulturhusnettverk (NKN) ut hele 6,2 millioner kroner. Da satte de som klausul at de ikke kunne gi midler til sine egne kulturhus. I andre runde er det «bare» 1,5 millioner kroner å dele ut, og nå skal styret igjen dele ut midlene, som de selv kan søke på.

Forskjellen fra forrige runde og nå er at NKN har en daglig leder: Nina Hodneland.
Hun skal også være med og bistå på tildelingsrunden i 2017.
– Hvordan oppleves det å tildele midler til folk dere kjenner kanskje både kollegialt og vennskapsmessig?
– Det oppleves ikke problematisk at NKN tildeler midlene, svarer daglig leder Nina Hodneland overfor Kulturhusmagasinet.no.
– Kriteriene for tildeling er helt klare, og avklart med Kulturdepartementet, understreker hun.
– Prosjektene tildeles midler etter en gjennomgang av hver enkelt søknad, der de ulike kriteriene vektes i henhold til utlysningsteksten. Med et sett av kriterier som er så detaljerte som i utlysningsteksten, er NKN sikret at prosjektene som får tildelt midler oppfyller målene satt av KUD, svarer Hodneland.
Hodneland opplyser om at styret behandler søknadene, og ved behandling av søknad fra hus/personer som er representert i styret avstår denne personen fra å delta i behandlingen.
Det betyr i praksis at man må gå ut av rommet og ut på gangen mens søknaden behandles.
Nina Hodneland sier at NKN «tar på stort alvor det ansvaret organisasjonen er gitt ved å forvalte midlene fra Kulturdepartementet».
– Det oppleves derfor ikke problematisk å forsvare verken avslag eller tildelinger som gis til ett av de 127 medlemmene i organisasjonen.
Rolf-Cato Raade, direktør for Stormen konserthus i Bodø, har vært styreleder helt siden Kulturspirer-prosjektet ble en realitet i 2015 – etter intens lobbyvirksomhet overfor daværende kulturminister Thorhild Widvey.
Han forteller til Kulturhusmagasinet at det ikke var mulig for styremedlemmer å søke i første tildeling.
– Men nå ser vi at det er en ulempe å være styremedlem, hvis man ikke får søke. Så alle vi i styret kan få søke på vegne av våre kulturhus, men vi er ikke er med og behandler søknadene våre selv. Jeg er overbevist om at resten av styret og administrasjonen vil gjøre en god vurdering, fordi det er så mange kriterier som skal oppfylles. Det er det fullt kapabel til og alle har habiltet.
– Så det at dere kjenner hverandre i styret vil ikke påvirke prossesen?
– Overhodet ikke. Dette skal gjøres helt profesjonelt.
– Men er dere ikke blitt gode venner etter å ha jobbet sammen i foreningen med styrearbeid?
– Vi møtes til noen kjappe møter. Jeg kjenner ikke styremedlemmene bedre enn sjefene for andre hus. Kanskje kjenner jeg de bedre enn medlemmene i styret. Så dette er jeg ikke redd for i det hele tatt, svarer Raade.

Les mer om Kulturspirer-prosjektet her:


http://kulturhusmagasinet.no/nkn-styrelederen-om-at-kulturspirer-prosjektet-fortsetter-kjempepositivt/
http://kulturhusmagasinet.no/andre-runde-med-kulturspirer-utdelinger/

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær