Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

«Overraskende enkelt å få VUE Audiotechnik kjent i Norge»

Avatar photo

Publisert

den

OSLO: – Det er muligens en klisjé, men lydkvaliteten teller.

– Folk tror av og til at: «Er det ukjent er det billig». Men vi har lykkes med å gjøre VUE Audiotechnik kjent i Norge på rekordtid – og det er langt i fra billig.
 
Det forteller Edgar Andraa Lien – gründer og medeier i Avonlyd AS.
 
Da Edgar flyttet til Oslo jobbet han i to og et halvt år som prosjektleder for Oslo Audio AS.
Men de siste ti årene har Avonlyd bygd stein for stein.
I 2017 omsatte Avonlyd AS for nærmere ni millioner kroner, og 2018 ble enda bedre.
Endelige tall for 2018 kommer først senere i 2019.
Firmaet har også flere ganger blitt utnevnt til Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv.
– Målet var å «make it great in Oslo». Jeg kjenner mange folk innenfor klubber, restauranter og konsertmiljøet, så det var bare å begynne en plass. Vi har rundt 40 prosent av alle stedene i Trondheim, så hvorfor ikke i Oslo, sier Edgar Andraa Lien.

Edgar Andraa Lien løfter Avonlyd AS til nye høyder. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


VUE Audiotechnik ble lansert som et nytt profesjonelt lydselskap i 2012, av veteranen Ken Berger, med bakgrunn helt fra 70-tallet i selskaper som Eastern Acoustic Works (EAW) og Forsythe Audio Systems.
– Vi i Avonlyd ble første aktør utenfor USA som lanserte merket, og skaffet svært tidlig tolv høyttalere til en TV-produksjon.
– Dette var så overbevisende at vi bestilte høyttalere for nær en halv million – uhørt – og siden dette har vi solgt over 3.500 høyttalere i Norge og Sverige.

Edgar Aandraa Lien (t.v) og Fredrik Wensås (t.h., bak) på Avonlyds lager i Oslo. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


– Hvordan var det å få VUE Audiotechnik kjent i Norge? 
– Det var overraskende enkelt. I Norge er Meyer Sound tradisjonelt størst av PA-merkene og L-Acoustics og d&b Audiotechnik er andre merker vi kniver mot. 
Høsten 2018 har Avonlyd installert nye VUE Audiotechnik hos flere steder i Norge, blant annet i Olavshallen, Fire Fine og Lokal Scene i Trondheim, samt Herr Nilsen i Oslo for å nevne noen.
Andre merker Avonlyd har stor suksess med er blant annet Funktion-One – et merke som ofte brukes av klubber, og PSA (Point Source Audio) – et merke kjent for sine godt egnede mikrofoner for teater- og TV-bruk.
Les om Herr Nilsen og Avonlyd her:
http://scenemagasinet.no/herr-nilsen-spanderte-pa-seg-nytt-pa-anlegg-til-25-arsjubileet/
Edgar Andraa Lien sier han har lært mye av sine skarpeste konkurrenter, eksempelvis Scandec og Drammen lyd (nå Arva Lydsystemer) med flere.
– De er alle inspirasjonskilder. Av Scandec lærte jeg viktigheten å ha et stort sortiment, lagervarer og kort leveringstid. Det er ofte behov for å levere på kort varsel. Spesielt utelivsbransjen er ikke alltid så god på planleggingen. Da skal det skje helst skje kjapt – på dagen, sier Edgar og smiler bredt.
– Korteste respons så langt – mens vi til og med var på Frankfurt-messen – er 48 timer fra forespørsel til lyd, lys og mikser var levert og montert, sier han med et glis.

Edgar Aandraa Lien. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©FAKTA OM AVONLYD AS
Nettside: www.avonlyd.no
Avonlyd AS har avdelinger i Trondheim og Oslo. Firmaet ble stiftet i 2007 av Edgar Andraa Lien, Jo André Waatsveen og Tor Breivik.
Etterhvert byttet Tor Erik L. Johansen plass med Waatsveen. Hovedkontoret er fortsatt i trønderhovedstaden, mens Andraa Lien styrer «distriktskontoret» i hovedstaden.
Selskapet omsatte for 8,8 millioner kroner i 2017.

Espen Nilsen (t.v.), sammen med Fredrik Wensås (midten) og Edgar Andraa Lien (t.h.) fra Avonlyd. Foto: John Berge ©


(Artikkelen står opprinnelig på trykk i utgave nr. 2•2018 av SCENEMAGASINET).

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær