ARTISTOMTALE

Paal Flaata skal feire med jubileumskonserter

Paal Flaata, stemmen fra Midnight Choir, kan snart feire 20 år som soloartist. Foto: NTB scanpix.

Paal Flaata (51) kan markere 20 år som soloartist i 2020.

Begivenheten går ikke ubemerket hen men skal blant annet feires på Parkteatret i Oslo i mars, melder arrangørene.

ANNONSE FRA BOSE:

Det er nærmere bestemt 27. mars 2020 fansen kan merke av i kalenderen.

28. mars inntar han sine hjemtrakter og Ibsenhuset i Skien for en konsert der.

Tiden i Midnight Choir er blitt en saga de fleste musikkinteresserte har fått med seg.

Men mannen har også en anselig solokarriere å se tilbake på, og disse marsdagene er det musikerens debutplate, «In Demand», som bli reutgitt i forbindelse med jubileet, som skal feires.

«Paal tar med seg sine musikalske venner og det er duket for en helaften», heter det videre fra arrangørhold. (NTB)

Paal Flaata. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix.

Paal Flaata (født Pål Flåta 8. april 1968) er en norsk vokalist, kjent fra Midnight Choir og som soloartist. Flaata startet sin karriere i Skien-bandet Memphis News og siden i Paal & Pål Band med blant annet Pål Jensen, Carsten «Kesh» Holt og Vidar Busk. I begynnelsen av 90-årene reiste Flaata til Oslo sammen med to andre musikere. Der spilte de hillbilly-musikk på gaten og kalte seg Hashbrowns[1]. Da gruppen fikk platekontrakt, og senere skulle spille inn plate i USA, måtte de legge om profilen. Hashbrowns ble da forandret til Midnight Choir. Flaata frontet Midnight Choir til bandet ble oppløst i 2004, og var med på å gi ut fem album pluss en samleplate.

Han debuterte som soloartist i 2002 med In Demand og fortsatte som soloartist etter oppløsningen av Midnight Choir. For sine soloutgivelser er han blitt nominert til Spellemannprisen i klassen country tre ganger: i 2012 for albumet Wait By the Fire – Songs of Chip Taylor, i 2016 for Come Tomorrow – Songs of Townes Van Zandt og i 2017 for Love and Rain[2].

I 2008 var Flaata også med på barneplaten Magiske kroker & hemmeligheter produsert av Linn Skåber og Jacob Young, med sangen «Fredag».[3] Andre artister som var med var Simone Larsen, Maria Haukaas Storeng, Egil Hegerberg, Venke Knutson, Alejandro Fuentes, Julius Winger, Live Maria Roggen, Jørn Christensen, Alexander Rybak og Andrea Bræin Hovig.[3]

 

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like