Se oss i sosialt media

AV UTLEIE

Panasonic tar opp kampen mot LED

Avatar photo

Publisert

den

Laserprojektor har alle fordelene vs. LED, hevder Panasonic.

De har nå presentert en ny rapport, kalt The Return of the Laser Projector for Event Backdrops, som i all hovedsak er en lang argumentasjonsrekke for bruken av selskapets projektorer fremfor å bruke LED-skjermer.
Som sannhetsvitner legger også Panasonic frem erfaringer fra noen av de største sceneutleiefirmaene i Europa, herunder AED Group i Belgia og STS Communication i Italia.
«Rapporten identifiserer og samler for første gang de mange fordelene ved bruk av projektorer, og beskriver hvordan teknologien endrer dynamikken rundt å skape kreative scenebakgrunner på tvers av live events og TV-produksjoner,» heter det fra Panasonic.
Så hva viser bruken hos de europeiske sceneutleiefirmaene?
Ifølge Panasonic at projektorer er lettere og mer kostnadseffektive å bruke, og at bildeytelsen og strømforbruket er like bra eller bedre enn med tilsvarende LED-løsninger. Projektorene åpner opp for flere kreative løsninger med mulighet for å lettere skape flytende skjermer, forskjellige skjermformer, vise bilder på f.eks. vegger, og skalere oppløsningen og lysstyrken på bilder så gode nærbilder blir mulig.
Ved et standard event-oppsett med levering av fire 9,6 x 6 meter skjermer med bilder i 4K-oppløsning, rapporterte sceneutleiefirmaene om en rekke besparelser ved å bruke projektorene fremfor LED-skjermer:
• Tid brukt på forberedelser reduseres fra en uke til mindre enn en dag.
• Transportkravene reduseres fra 70 flightcases til kun 5, og oppsettet tar dermed betydelig mindre plass.
• Riggetiden reduseres fra 110 til 40 timer.
• Strømforbruket er 2-3 ganger høyere for LED-skjermer ved levering av samme lysstyrke-nivå.
– LED-skjermer har dominert markedet for videovegger og scenebakgrunner, fordi bildets lysstyrke og kontrast er suveren, men med lanseringen av Panasonic RQ50K har denne tendensen raskt begynt å snu. Sceneutleiefirmaer har raskt innsett at det er snakk om en «game-changer» som tilfører helt nye kommersielle og operasjonelle fordeler, bildeytelse og kreativ fleksibilitet som overgår LED-skjermene, sier Thomas Vertommen, europeisk produktsjef hos Panasonic Business.

Panasonic RQ50K-projektoren med 50 000 lumen og 3 Chip DLP leverer 4K-bilder i et lampefritt og filterløst design, med hermetisk forseglede linser og opptil 20 000 timers vedlikeholdsfri drift.


SCENEMAGASINET.no har fremlagt påstandene fra Panasonic for ledende bransjepersoner i Norge.
Våre kilder er i stor grad enig i det som Panasonic skriver, men at LED-fordelene ikke fremgår av Panasonics notat.
Våre kilder mener at en LED-vegg stort sett vil ha mer output pr. areal enn en projektor, og en LED-vegg gir mye kraftigere farger. LED har også en fordel med at de kan leveres med IP65-spesifikasjon, noe projektorer sjeldent gjør.
LES OGSÅ:
http://scenemagasinet.no/scandec-storfornoyd-med-ise-2019/
http://scenemagasinet.no/ny-1-chip-dlp-projektorer-fra-panasonic/
http://scenemagasinet.no/tech-day-med-panasonic/
http://scenemagasinet.no/laserveteranen-hos-panasonic/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær