FESTIVAL

Pilletestet partydop på australsk musikkfestival – «kan ha reddet liv»

Billie Eilish stod på scenen under Groovin the Moo-festivalen i Canberra sist helg, der det på ny ble utprøvet gratis pilletesting av partydop med myndighetenes velsignelse. Foto: AP.

Festivalgjengere sto i kø for å få testet partydop-pillene sine under festivalen Groovin the Moo i australske Canberra sist helg. På plakaten sto blant andre Aurora og Billie Eilish.

The Guardian skriver at det var lange køer for å teste pillene, noe som tar ti minutter.

ANNONSE FRA BOSE:

Ifølge Gino Vumbaca fra Pill Testing Australia ble 171 prøver testet på vegne av 234 deltagere, som ankom alene eller i gruppe.

Syv prøver viste seg å inneholde det farlige stoffet ephylone, noe som fikk innehaverne til å velge å kaste pillene sine. Det får The Guardian til å skrive: «Livene til syv unge mennesker ble potensielt reddet».

MDMA var det mest vanlige stoffet, fulgt av kokain, ketamin og metamfetaminer, viste pilletestene.

Samtidig jobbet 35 frivillige leger, kjemikere og rådgivere på skift under Groovin the Moo-festivalen for å lære ungdommene mer om dopbruk og negative virkninger, på ny med full godkjennelse fra myndighetene.

Det har vært en rekke dødsfall blant unge festivalgjengere i Australia. I fjor foregikk den første pilletestingen med offentlig godkjenning på samme festival. Nå prøver Pill Testing Australia å folkefinansiere gratis pilletesting i alle australske stater og territorier.

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like