Se oss i sosialt media

FABRIKK & PRODUKSJON

Pro audio-bransjen vil påvirkes av fabrikkbrann i Japan

Avatar photo

Publisert

den

Asahi Kasei Microsystem (AKM) sin viktigste chip-fabrikk er nede for telling etter en tredagers lang brann. Dette vil påvirke både pro audio og high-end-markedet innen elektronikk.

Halvleder-fabrikken ligger i sørvest-Japan, i Nobeoka-sh (Nobeoka City), og betegnes som en av de viktigste for chip-produksjon.
Fabrikken lager verdenskjente DAC-er og ADC-er som brukes av en lang rekke proffprodukter, samt high-end forbrukerkomponenter.
Fra 20. til 23. oktober herjet flammehavet over fabrikken. Alle de rundt 400 ansatte berget seg.
Brannen utviklet seg fra ille til verre. Under dag to av brannen oppsto det enda en brann, i en annen del av bygninbgen som førte til en større bygningskollaps. Brannmannskapene måtte bruke spesielle vernedrakter og gassmasker grunnet farlig hydrogenklorid-gasser. Etter 82 timers innsats ble brannen omsider slukket, skriver SemiMedia.
Det kan ta opptil seks måneder før fabrikken er gjenoppbygd.
Markedet reagerte med «panikkkjøp» fra andre fabrikker. Det er på det rene at det nå blir vanskelig å skaffe nok av de spesialiserte audiochip-ene som ble laget ved fabrikken. Dette kan føre til prisøkninger og sene leveringstider på en rekke produkter.
AKM er en av verdens største tilbydere av både analog-digital-omformere og digital til analog-omformere.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær