FABRIKK & PRODUKSJON

Pro audio-bransjen vil påvirkes av fabrikkbrann i Japan

Asahi Kasei Microsystem (AKM) sin viktigste chip-fabrikk er nede for telling etter en tredagers lang brann. Dette vil påvirke både pro audio og high-end-markedet innen elektronikk.

Halvleder-fabrikken ligger i sørvest-Japan, i Nobeoka-sh (Nobeoka City), og betegnes som en av de viktigste for chip-produksjon.

ANNONSE FRA BOSE:

Fabrikken lager verdenskjente DAC-er og ADC-er som brukes av en lang rekke proffprodukter, samt high-end forbrukerkomponenter.

Fra 20. til 23. oktober herjet flammehavet over fabrikken. Alle de rundt 400 ansatte berget seg.

Brannen utviklet seg fra ille til verre. Under dag to av brannen oppsto det enda en brann, i en annen del av bygninbgen som førte til en større bygningskollaps. Brannmannskapene måtte bruke spesielle vernedrakter og gassmasker grunnet farlig hydrogenklorid-gasser. Etter 82 timers innsats ble brannen omsider slukket, skriver SemiMedia.

Det kan ta opptil seks måneder før fabrikken er gjenoppbygd.

Markedet reagerte med «panikkkjøp» fra andre fabrikker. Det er på det rene at det nå blir vanskelig å skaffe nok av de spesialiserte audiochip-ene som ble laget ved fabrikken. Dette kan føre til prisøkninger og sene leveringstider på en rekke produkter.

AKM er en av verdens største tilbydere av både analog-digital-omformere og digital til analog-omformere.

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like