TEATER

Prosjektgruppen for rehabilitering av Nationaltheatret er klar

Nationaltheatret. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Sweco Norge, RATIO arkitekter og Futhark arkitekter er valgt til å lage et skisseprosjekt for rehabiliteringen av Nationaltheatret.

De tre firmaene skal sammen utarbeide skissene som skal være ferdige våren 2020.

ANNONSE FRA BOSE:

– Mange kvalifiserte firmaer har deltatt i konkurransen. Det har vært svært jevnt, men etter en grundig prosess er vi sikre på at vi nå har valgt den beste prosjekteringsgruppen til å anbefale konkrete løsninger for å modernisere og rehabilitere Nationaltheatret, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg i en pressemelding.

Prosjektgruppen skal blant annet finne de beste løsningene for oppussingen av selve bygget og oppgradering av hovedscenen.

Nationaltheatret åpnet i 1899 og ble fredet i 1983.

At en av Norges tre hovedscener for teaterkunst skal rehabiliteres, ble klart i 2017. Regjeringen har bevilget 1,9 milliarder kroner til prosjektet.

Forfallet ved teatret har skjedd over mange tiår. Situasjonen er så alvorlig at deler av fasaden er pakket inn i sponplater og plast for å hindre at deler av muren faller ned og skader forbipasserende. Innvending er det også akutt behov for oppussing med store sprekker i gulv og tak.

(NTB)

Nationaltheatret forfaller og flere områder inne og ute er dekket til av frykt for at bygningsdeler skal løsne. Flere steder er det tydelige sprekkdannelser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

ANNONSE
ANNONSE
Redaksjonen Redaksjonen

Du vil kanskje også like