Se oss i sosialt media

LEDIG STILLING

Satser på suksess med sjuende sjef

Avatar photo

Publisert

den

Voss kulturhus trenger ny kulturhusleder. Det blir i så fall den sjuende på like mange år.

Huset driftes av Voss herad (kommune), som fra 1. januar 2019 ledes av nåværende rådmann i nabokommunen, Trude Hoflandsdal Letnes i Granvin herad. De to heradene slås sammen.

Trude Hoflandsdal Letnes. Foto: Privat.


– Det stemmer at det har vært mange kulturhusledere hos Voss kulturhus, men nå starter med blanke ark og regner med det blir, sier Trude Hoflandsdal Letnes til Scenemagasinet.no, som fra nyttår er ny kommunalsjef for kultur i den nye kommunen. Og dermed øverste ansvarlig for kulturhusdriften og øverste sjef for kulturhussjefen.
Heradet ønsker seg en kulturhusleder som skal drifte og utvikle Voss kulturhus.
Voss kulturhus ble etablert i 2011 og ligger vakkert til ved Vangsvatnet. Huset rommer bibliotek, kulturskole, kino og voksenopplæring. Det er et større utstillingsrom for kunst, og spesialrom og saler for utøverene i kulturskolen. Gamlekinoen er også en del av ansvarsområdet. Dette er en bevaringsverdig og tidstypisk sal fra 1957 med 454 seter som er planlagt totalrenovert.

Voss kulturhus. Foto: Voss kulturhus.


Den de søker etter bør ha relevant høyere utdanning, ledererfaring og/eller erfaring fra offentleg sektor. Formell utdanning innen økonomi og administrasjon er en fordel, men er ikke et absolutt krav.
Ifølge Avisa Hordaland har det vært en konflikt ved Voss kulturhus i lang tid. I november 2017 sendte fem ansatte ved Voss kulturhus varsel med omfattande kritikk av daverande sjef ved Voss Kulturhus, Thor Morten Trå. Også kommunalsjef for kultur og fritid, Gunnhild Utkvitne, fikk kritikk av ansatte ved kulturhuset, som mente seg trakasserte og utsatt for «utilbørlig ledelse» i 2016.
 

 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær