NYTT UTSTYR

Scandec satser stort på nye ARCS fra L-Acoustics

Produktsjef John Idar Bakke med en A15 L-Acoustics ARCS. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

L-Acoustics lanserte en ny, skalerbar serie høyttalere på Prolight & Sound i Frankfurt våren 2019. Nå er serien ARCS klar for det norske markedet.

Under en fagdag og festdag for Scandec ble ARCS-serien presentert i sin fulle bredde i begynnelsen av september 2019.

ANNONSE FRA BOSE:

John Idar Bakke, produktsjef hos Scandec for L-Acoustics, mener at ARCS er et meget bra system for både mindre og større utleie-firmaer, da serien er spesiallaget for å kunne skaleres oppover etter behov, og ettersom utleievirksomheten vokser.

Firmaer som går for en slik pakke av en viss størrelse vil også bli listet opp i L-Acoustics sitt utleienettverk.

– Dette vil kunne generere flere jobber, da andre firmaer og turnèer gjerne kikker på denne listen når de trenger L-Acoustics PA, hevder Bakke.

Rent teknisk sett fremhever Bakke at ARCS-høyttalerne har fått funksjoner og egenskaper som er basert på flere av de andre seriene fra L-Acoustics. Blant annet har de mulighet for justerbare åpningsvinkler, slik som man kjenner til fra K2-systemet.

– Forenklet rigging, og naturlig nok L-Acoustics velkjente signatur og lydkvalitet, sier han.

– Vi fikk først høre ARCS på Frankfurt-messen, og det låt fett. Nå har vi endelig fått de første kassene også til lageret vårt på Trollåsen på Kolbotn, forteller Bakke.

Produktsjef John Idar Bakke med lyddemonstrasjon av L-Acoustics ARCS-PA-en for resten av
Scandecs ansatte utenfor bedriftens lokaler på Trollåsen i Oppegård kommune. Foto: Scandec.

L-Acoustics-produktsjefen gleder seg stort over å ha fått nyhetene ARCS A15 Wide og Focus høyttalere, samt KS21 subber til Norge.

–  Dette er et kraftig PA-system som integrerer de beste teknologiene fra hele L-Acoustics produktspekter og utviklingshistorie, sier Bakke, som har lang fartstid med produktene fra den kjente høyttalerleverandøren. Han var også en av de første i verden utenfor L-Acoustics til å bli sertifisert kursholder på systemene deres.

John Idar Bakke, Salg / Produktsjef Pro-Audio hos Scandec Systemer AS. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

I en pressemelding skriver Scandec at «innen premium profesjonelle lydsystemer, legger L-Acoustics sin stolthet i å utvikle pragmatiske løsninger som gjør det mulig for lyddesignere og artister å samarbeide om å heve lydopplevelsen for alle typer publikum. Med dette som bakgrunn i utviklingen, leverer de nye medlemmene av ARCS-familien, sammen med KS21 sub, pålitelig og premium lyd til konserter og kulturopplevelser for publikumsantall fra 50 til 5.000 mennesker.»

De nye medlemmene i ARCS-familien kommer i et skalerbart, kompakt format som gir ubegrenset allsidighet og fantastisk brukervennlighet til det Scandec påstår er «konkurransedyktige priser».

KS21, L-Acoustics første 21” sub, vil overgå enhver forventing som den beste, kompakte subben på markedet med sin lave vekt og høye ytelse, hevder importøren.

Høsten 2019 kom også ARCS A10 Wide og Focus, som er mindre varianter i samme system.

– Det er imponerende lyd fra små høyttalere, sier en fornøyd produktsjef.

Litt PA-historikk:

– L-Acoustics har fra dag én hatt fokus på opplæring av sine Line-array-systemer, og er også kjent for sitt banebrytende arbeid med innføring av disse systemene, forklarer John Idar Bakke overfor Scenemagasinet.

Da selskapet i 1992 lanserte sitt V-DOSC-system var dette blant de første Line-array-systemer i verden.

Et Line-array-system består av en seriekoblet rad av identiske høyttaler, hvor driverne er nær nok til at de sammen sender lydbølgene lengre enn tradisjonelle hornbaserte høyttalere. og har med årene blitt standarden for store innendørs konserter og festivaler.

Den velkjente buen nederst i opphengene er for å kunne nå flere blant publikum. Et moderne Public Adress (PA)-system bruker nå separate drivere for høy, mellom og lave frekvenser.

– De tidlige systemene fra 60- og 70-tallet var kun for tale, og hadde begrensninger i båndbredde. Men L-Acoustics knakk koden med å koble flere høyttalere sammen helt opp i diskantområdet, på 20.000 Hertz (Hz). Gründeren bak, Christian Heil, er opprinnelig fysiker, og tilnærmer seg lyd på annen måte enn resten av lydbransjen den gang gjorde. Så det ligger mye forskning bak høyttalerne, sier John Idar Bakke.

Fakta om L-Acoustics:

L-Acoustics er et fransk firma, basert i byen Marcoussis, sør for Paris, som siden 1984 har produsert høyttalere, forsterkere og prosessorer for uteleiemarkedet og for faste installasjoner.

Dr. Christian Heil er grunnleggeren.

Pr. 2019 har L-Acoustics en solid markedsandel i Norge. Høyttalermerket er godt representert blant utleiefirma, men finnes også på en del faste installasjoner.

Dr. Christian Heil.

Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 5-2019 av SCENEMAGASINET. Bestill abonnement her!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

LES OGSÅ DISSE SAKENE OM SCANDEC:

Over 130 var med på Scandecs 35-årsdag

Scandec skilter med 650 års erfaring

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like