Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Scandec skilter med 650 års erfaring

Avatar photo

Publisert

den

KOLBOTN: Scandec Systemer AS har gått en lang vei siden starten i 1984, og er nå en av landets største lyd og bilde-distributører. – Hovedfokuset vårt er å gi merverdi, og ikke bare være en «boks-pusher», sier Kjell Haukelidsæter, salgs-og markedsdirektør.

80-tallets Scandec, som står for Scandinavian Environmental Control, er noe helt annet enn det firmaet som i dag preger det norske markedet med sine mange agenturer, serviceavdeling og lagerlokaler på Trollåsen på Kolbotn i Oppegård.
En av grunnleggerne, Håkon Ola Rønning, jobber fortsatt i selskapet og det samme gjør produktsjef Håkon Bjartveit, som var den første ansatt i 1985.

Frode Øygard, salgssjef Pro Audio, bak en ny DiGiCo SD12 – på vei ut til en kunde. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


– Vi er veldig heldige som får jobbe med det vi brenner for, slår Frode Øygard, salgssjef Pro Audio, fast.
– Man er entusiast på fag, og ja – selger, men fotfeste er det vi brenner for. Vi må ha det for å lykkes, og det er utfordrende å finne folk som har begge egenskapene. Musikk er drivkraften for mange av de ansatte, eller man har ingeniør- eller elektrobakgrunn. Vi summerte nylig opp hvor mange års erfaring de ansatte hadde – og kom frem til 650 år.

Produktssjef Håkon Bjartveit startet som første ansatt i Scandec i 1985, og driver fortsatt på med montering. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Scandec har pr. september 2018 32 ansatte, og i løpet av høsten skal det ansettes flere selgere og flere på teknisk avdeling. Det er ikke et firma med stor gjennomtrekk. De fleste blir værende, og grunnen til det er enkel sier alle de Scenemagasinet treffer på:
Et godt arbeidsmiljø, spennende produkter og flotte kunder.

Alltid moro å ringe med bjella når det er store salg! Kjell Haukelidsæter, salgs-og markedsdirektør hos Scandec, har vært hos selskapet siden 2002. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Scandec Systemer har agentur på en rekke anerkjente merker i profflyd-markedet, blant annet DiGiCo, L-Acoustics, Dynacord, Electro-Voice og Audio Technica i Norge.
Scandec Systemer fokuserer også på komplette lyd- og bildeløsninger til alle typer bygg. Eksempler på produkter er: Styringssystemer, IPTV, Digital signage, bordbrønner, skjermer med og uten touch, interaktive talvler m.m. Selskapet har også avtale med Panasonic, en enedistribusjonsavtale på proffskjermer og proff-projektorer fra elektronikkgiganten.
– Et veldig spennende agentur og det det bredeste, som egner seg for alle type installasjoner der de trenger bilder. Vi startet våren 2016 med skjermene, og våren 2017 med projektorene. Panasonic har produkter fra 9.000 til en million kroner, forteller Kjell Haukelidsæter.

Lokalene til Scandec Systemer på Kolbotn i Oppegård kommune, på nabogrensen til Oslo. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Scandec var lydfokuserte frem til 2008, og la ned utleieavdelingen i 2002. De siste ti årene er bildeprodukter også vært likestilte.
En av storselgerne innen for aktive skjermer er Promethan. I nedre etasje er det et stort lager med mange 86-tommer klare.
Markedet for «signage»-skjermer er stort. Det kan være resepsjoner, møterom, kjøpesentre, m.v.
– Vi favner bredt, og det er en styrke. Da det var finanskrise sist fikk vi vekst siden det offentlige satte i gang flere prosjekter. Vi ser langt frem, tenker langsiktig og greier å snu oss, mener Haukelidsæter. Å faktisk ha varer på lageret er en konkurransefordel, fremfor å ha fjernlagring nede på kontinentet
– Vi kan sende ut samme dag som bestillingen. Om en elektriker trenger 100 høyttalere til et kjøpesenter i Tromsø så får vi det umiddelbart avgårde, forteller Frode Øygard og Kjell Haukelidsæter.
http://scenemagasinet.no/her-er-scandecs-nye-markedssjef/

Frode Øygard, salgssjef Pro Audio, ved inngangen til Scandec. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


FAKTA: Scandec Systemer AS 
Nettside: www.scandec.no
Scandec har tre hovedsatsingsområder:
Pro Audio fokuserer på scene- og konsertlyd. De har blant annet levert lyd til Nationaltheatret, John Dee og Sandnes kulturhus.
Audio visuelt fokuserer på komplette lyd- og bildeløsninger for private og offentlige bygg.
Installert lyd har vært flaggskipet til selskapet gjennom 30 år.
http://scenemagasinet.no/pensjonerer-seg-som-72-aring-etter-25-ar-i-scandec/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær