Se oss i sosialt media

DRIFT

Se så fint det ble hos Parken kulturhus!

Avatar photo

Publisert

den

Nå blir det andre boller hos Parken kulturhus i Ålesund. Etter at foaje-området er pusset opp får kulturhusets arrangementer bokstavelig talt mer spillerom.

Torsdag 5. april 2018 startet arbeidet for å skape det som skal bli et mer moderne kulturhus, og 1. september var det endelig klart til åpning.
– Det tok lenger tid enn planlagt, Ålesund kommune har vært på Robek-listen gjennom hele prosessen, så finansieringen har tatt noe tid, forklarer kulturhusleder Hans Pareliussen til Kulturhusmagasinet.no.
Kulturrådets ordning Rom for kuns ga støtte med 450.000 kroner. Totalbudsjettet var ca. 1,5 millioner kroner.

Målet med den nye foajeen var å «transformere Parken kulturhus til et mer moderne kulturhus», og slik ble det, sier Pareliussen.
– Det har vært viktig for oss å lage et rom som kunne bidra til å utvidet innholdet på kulturhuset, og ikke bare et publikumsområde. Parken kulturhus har hittil bare hatt én stor sal, og det har i alle år lagt store begrensninger på innholdet på kulturhuset – som har hatt store arrangementer i helgene, men ikke så mye mer. Nå får vi hyppigere arrangementsfrekvens, og kan bli mer av en møteplass, sier kulturhussjefen til vårt nettsted.

Kulturhusleder Hans Pareliussen (med mikrofon) holder tale da Parken kulturhus i Ålesund innviet den nye foajeen. Foto: Trine Klemetsen, bypatrioten.no (Gjengitt med tillatelse.)


Men det var ikke lett å skape et rom med god lyd i det som tidligere var et stort gallerirom.
For den store utfordringen i rommet var akustikken i det gamle gallerirommet, med hele tre sekunders etterklang.
– Store deler av budsjettet gikk til å dempe ned rommet, og få en etterklangstid på underkant av ett sekund, som var anbefalt, forteller Hans Pareliussen.
Det er kommet nye spilevegger i tre, nye tepper og nye takplater som alle forbedrer akustikken.

Slik ser den nye foajeen ut hos Parken kulturhus i Ålesund. Foto: Trine Klemetsen, bypatrioten.no (Gjengitt med tillatelse.)


I den nye foajeen på Parken kulturhus står XL Gruppen for bevertningen. De drifter fra før tre anerkjente restauranter i Ålesund.
Det vil ikke være en åpen restaurant, men gode serveringsfasiliteter til de arrangementer som er på Kulturhuset. Det vil også være egne banketter, selskaper og lukkede arrangementer.
– Vi er veldig glade for å ha fått med XL-gruppen på laget, som sørger for kvalitet i bevertningstilbudet til publikum, sier Pareliussen.

Hans Pareliussen er kulturhusleder, for Parken kulturhus og Arbeideren i Ålesund. Foto: Privat.


Den nye foajeen skal fungere enten det er 500 eller 50 innenfor dørene. Den nye scenen er flyttbar. Det samme er møblementet.
Tanken er at området skal brukes til intimkonserter, bokbad, foredrag, selskapslokale, og lukkede arrangement (dåp, bryllup osv.)
– Endelig er kulturhuset komplett, sier Hans Pareliussen.
Ut av foajeen kan man se gjennom store vindu ut til byparken i Ålesund.
 

Den nye foajeen ut hos Parken kulturhus i Ålesund – sett utenfra. Foto: Trine Klemetsen, bypatrioten.no (Gjengitt med tillatelse.)


 
http://kulturhusmagasinet.no/folk-i-kulturhus-hans-pareliussen/
http://kulturhusmagasinet.no/oppgraderer-parken-kulturhus-i-alesund/
Det var ca 48.000 besøkende i Parken kulturhus i Ålesund i 2017.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Facebook

populær