ANBUD

Sennheiser slo Shure

Richard Opsahl-Engen Nordbæk, Team Leader hos Sennheiser Nordic AS, er glad for å ha fått leveransen til Den Norske Opera & Ballett. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Den Norske Opera & Ballett valgte Sennheiser D6000 med 48 kanaler.

Anlegget ble komplett levert i et norsk-produsert RUFO-rack, med antennedistro, lading og oppbevaring.

ANNONSE FRA BOSE:

«Vi er svært stolte av tilliten fra Den norske Opera & Ballet og at valget falt på Sennheiser etter grundig testing av hele teknikker teamet der nede,» uttaler Richard Opsahl-Engen Nordbæk, Team Leader hos Sennheiser Nordic AS.

Opsahl-Engen Nordbæk skryter også av «et meget godt samarbeid med Lydrommet.»

– Vi trenger sterke partnere der ute, og Lydrommet er en av mange gode, legger han til.

Sennheiser-rack hos Operaen. Foto: LydRommet

LydRommet beskriver at valget av Sennheiser 6000 ble tatt etter «en omfattende anbudsprosess, der to løsninger ble satt under lupen». Hhv. Sennheiser og Shure.

Til slutt var det Sennheiser som trakk det lengste strået, mye takket være den kompakte lommesenderen i 6000-serien, samt suverent høyest score på RF-soliditet og støysvakhet, meddeler LydRommet. Ifølge kravspesifikasjonen for nye trådløse systemer for Den Norske Opera & Ballett gjaldt det utskifting av alle systemene som var i bruk, dvs. tre komplette systemer, for Hovedscenen (16 kanaler), Scene 2 (12 kanaler), et mobilt system (12 kanaler) og åtte kanaler med løse mottakere. Budsjettrammen var på 1,3 millioner kroner inkludert mva.

Fem lydteknikere testet systemene:
Tildelingskriteriene var 30 prosent vekting av pris og 70 prosent vekting av kvalitet. Ifølge evalueringen var Sennheiser gjennomgående bedre enn Shure på lydkvalitet, dekningsstabilitet, holdbarhet, brukervennlighet og fleksibilitet ifølge testerne.

Evalueringen ble utført ved at fem lydteknikere, inkludert Operaens fagsjef Gerhard Hertzberg, satte seg inn i dokumentasjonen som fulgte med tilbudene. Deretter brukte de en hel arbeidsdag med testing av de to systemene mot hverandre. I rapporten heter det: «Begge tilbudene dekker etter vårt syn det som har vært kravspesifikasjonen på en svært god måte.»

Etter en dag med testing ble alle involverte bedt om å rangere de to ulike systemene på et lite regneark hver for seg, som siden ble sammenstilt for å se hvordan de opplevde de to ulike systemene i faktisk bruk.

Operaens team brukte systemene parallelt med forskjellinge typer sendere og mikrofoner og gjorde opptak for å kunne evaluere dem i ettertid i kontrollerte omgivelser. I rapporten heter det at utstyret ble testet «til ytterste grenser av dekningsområde for å kunne sammenligne hva som skjer når de faller helt ut.» Alle de fem testpersonene satt i ettertid alene og spilte gjennom opptakene for å velge hva de synes låt best. Det ble ikke gitt noen «kalibering»av hvor mye bedre eller dårligere systemene var i forhold til den prosenten som ble oppgitt for de to systemene. Meningen var å se om det var generell samstemmighet eller ikke, på opplevd lydkvalitet, stablilitet og støynivå .

Konklusjonen var at begge systemene er egnet til Den Norske Opera & Balletts bruk, det er noe prisforskjell på tilbudene. Sennheiser sitt system har ting som passer bedre til behovet. De oppnådde lik eller høyere score på alle kriterier om kvalitet.
De viktigste forskjellene var: 1. Batteritid på minisenderne. Den er over ti timer på Sennheiser og betydelig mindre på Shure. Den er oppgitt til 5,5 timer og det er i underkant av hva vi trenger på en lang prøve. 2. Løsningen for 48v kondensatormikrofoner. 3. Mulighet for å benytte ekstern antenne på sendere. 4. Passiv kjøling av mottakere, ingen støy (vifteløs). 5. Mulighet til å se lydnivå på sendere. 6. Støynivå og lydkvalitet på overføringen ved dårlige mottaksforhold. 7. Stabilitet på mottak.

Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 8-2019 av SCENEMAGASINET. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid. For å kunne lese denne, og andre unike bransjesaker, må du heretter ha gyldig abonnement. Det gir deg digitale fordeler og det trykte bladet først av alle tilsendt via Posten.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like