ANBUD

Ti av ti på alle punkt da Bright vant Trondheim Spektrum-leveransen

Trond Sørensen, avdelingsleder installasjon hos Bright Norway AS (t.v.) og prosjektleder Espen Johannessen fra Trondheim Spektrum (t.h.). Foto: Bright Norway AS.

Bright Norway AS fikk ti av ti mulige poeng på både pris (40 prosent), kvalitet (40 prosent), service-bistand og kompetanse (20 prosent), som var de tre kriteriene i anbudskonkurransen for Trondheim Spektrum.

De to nærmeste konkurrentene, Benum og Presentations Data, fikk hhv. 9 og 9,17 poeng.

ANNONSE FRA BOSE:

Løsningene fra de to andre tilbyderne som ble invitert til forhandlinger var basert på henholdsvis Adamson S7-serie (Benum) og L-Acoustics ARCS A15-serie (Presentation Data AS).

De sju tilbyderne, utover de tre i finalen, er anonymiserte i dokumentene som COWI har frigitt.

Det ble også gitt tilbud fra Audiens Norge AS, Trondheim Lyd AS, Rubicon AS og Avon Lyd AS, som ikke nådde opp. Her var poengene alt fra 4,98 (som den laveste) til 7,83.

«Vi ser ingen grunn til å gi unødig negativ eksponering av de tilbyderne som har fått lav score på kvalitet og/eller servicebistand. I stedet har vi valgt å gi alle tilbyderne tydelige tilbakemeldinger på som er ment å være til hjelp for å forbedre kvaliteten på tilbudene til senere konkurranser,» uttaler Bård Støfringsdal fra COWI AS.

Om vinneren, Bright, heter det i brev til tilbyderne fra Pål Evjen i COWI AS:

Tilbudet som har fått høyest totalscore i evalueringen er det anlegget som samlet sett vurderes å best kunne dekke de behovene Trondheim Spektrum har for nytt lydanlegg. Tilbudt løsning er basert på en modellserie som er benyttet på flere større internasjonale idrettsarenaer og -haller.

Tilbudte hovedhøyttalere har også gunstige egenskaper med tanke på horisontale og vertikale åpningsvinkler, ut fra hallens geometri og aktuell plassering for høyttalerflater. Delay/fill-grupper er basert på samme høyttalermodeller som for hovedhøyttalerflater, noe som bidrar til konsistent lydnivå og lydkarakteristikk over hele publikumsarealet.

En leveranse verdt 3,6 millioner kroner

Bright Norway AS installerte Yamaha Corporations sitt NEXO GEO-system.

– Tidsplanen vår var å ha dette ferdig hengende og overlevert før julen 2019. Altså i god tid før håndball EM-starten 9. januar 2020, fortalte Trond Sørensen (bildet) til Scenemagasinet. Han er avdelingsleder installasjon hos Bright Norway AS.

Høsten 2019 var det kontraktsmøte i Trondheim Spektrum. Totalverdi på leveransen er ca. 3,6 millioner kroner, opplyser Sørensen.

Bård Støfringsdal, sivilingeniør og fagleder innen akustikk hos COWI AS, var rådgiver for Trondheim Spektrum på innkjøpet.


Nytt referanseanlegg for NEXO

50 stk. NEXO GEO S1230ST
20 stk. NEXO GEO S1210ST
20 stk. NEXO LS18 subwoofere

Nexo Geo S12-ST er en stadion-variant av deres ST, som NEXO har hatt stor suksess med rundt om i verden i de senere årene.

Dermed kan det franske selskapet NEXO – og eieren Yamaha – notere seg nok et referanseanlegg.

I innsalgsbrosjyren fra Bright nevnes Ethiad Manchester Arena (Manchester City Football Club) og 02 Arena Praha. Under sistnevnte sted arrangerte Yamaha nettopp sin System Designer Conference, som du kan lese mer om i Scenemagasinet nr. 8-2019.

Alle hovedarrayer monteres i punktheiser for å kunne heves slik at man oppnår 18 meter fri høyde under større konserter, samt for enkel tilgang ved service. For dekning av spilleflaten benyttes 8 stk. NEXO P12 høyttalere. Systemet drives av NEXO NX-serie forsterkere.

All lyddistribusjon gjøres via Dante, og hvert høyttalerarray kan adresseres individuelt i forbindelse med konserter mv. Som sentral prosessor benyttes en Yamaha MRX7D DSP, med et tilhørende veggpanel for daglig bruk under treninger og andre enkle arrangementer.

I leveransen inngår også en Yamaha QL1 digitalmikser med tilhørende stagebokser, for fleksibel plassering av avviklingsposisjon, samt et Sennheiser Digital 6000 trådløst mikrofonsystem. Mikseren leveres også med mulighet for styring via iPad.

Dette er Trondheim Spektrum:

Trondheim Spektrum er en flerbruksarena på Øya i Trondheim med 8.600 sitteplasser. Den nye arenaen stod ferdig i august 2019 og erstattet en gruppe flerbrukshaller på samme sted. De tidligere hallene gikk opprinnelig under navnet Nidarøhallen. Selskapet eies av Trondheim kommune, som har 99,2 prosent av aksjene.

Den tradisjonsrike Aqua Nor fikk være første messe ut i hallen i august 2019.

Trondheim har også manglet en konsertarena vinterstid, og det har byen nå fått. Komplekset består av fire haller under samme tak. I tillegg til musikk, er store sportsarrangement i sikte, ikke minst Euro 2020 – håndball-EM for kvinner og menn. Det vil være plass til 8.000 tilskuere under slike arrangement og 12.000 på konserter.

Hall D er den aller største hallen og brukes til alt fra håndballkamper til de største konsertene. Hall E er en hall som er velegnet for bareneidrett og arrangementer som mindre messer o.l. Hall F er den nyeste storstuen og er velegnet for de største bankettene, konferanser og konserter. Den har en mobil konferansetribune med 1.033 sitteplasser som kan tilpasses de fleste ønsker og behov. Hall G er en frittstående hall med kunstdekke. Til daglig blir den brukt som tennishall, men blir også benyttet til messearrangementer.

LES OGSÅ DENNE SAKEN OM TRONDHEIM SPEKTRUM:

Tankegangen bak installasjonen hos Trondheim Spektrum

Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 8-2019 av SCENEMAGASINET. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid. For å kunne lese denne, og andre unike bransjesaker, må du heretter ha gyldig abonnement. Det gir deg digitale fordeler og det trykte bladet først av alle tilsendt via Posten.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like