NYTT UTSTYR

Shure har nå «WestEnd»-nivå på minimikrofoner og hodebøyle

Shure mener at TwinPlex-serien kan passe tetater, kringkasting, foredrag og lignende. Her et illustrasjonsbilde fra et TV-studio. Foto: Shure.

Serien kalles TwinPlex og beskrives som «premium subminiature omni mygg og hodebøyle.» – Dette gleder vi oss til å lansere, sier produktansvarlig Jon Karstensen hos Benum.

TwinPlex er ifølge den amerikanske produsenten – som opprinnelig het The Shure Radio Company – «designet for å møte de mest krevende utfordringene, med kvalitet i hvert eneste ord som blir formidlet fra scenen.»

ANNONSE FRA BOSE:

TwinPlex-serien er ved lansering fire stk. «mygger» og en fleksibel hodebøyle med forskjellige farger og med ulike koblingsalternativer.

Toppmodellene av hhv. minimikrofonene – som «alle i Norge kaller mygger» – og hodebøylen er på hhv. 4.495 og 6.995 kroner, ifølge Benums nettbutikk.

Shure opplyser at mikrofonkapselen er dekt med et vannavstøtende superhydrofobisk belegg, som både er svettebestandig og forebygger forvitring.

Kabelen har dobbel jording og spiralformet kobber, som gjør kabelen svært slitesterk og fleksibel.

Jon Karstensen forteller til Scenemagasinet at Shure nå for første gang lanserer slike produkter for den profesjonelle delen av bransjen.

Produktsjef Jon Karstensen hos Benum. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

– Shure har hatt bøyler før, men dette var for konferanse- og skolemarkedet. Men nå er det på WestEnd & Broadway-nivå, mener Jon.

«Alle» har en SM58 Shure-mikrofon, som fortsatt selges i 300-400 eksemplarer i måneden (!) hos Benum.

Med årene har Shure blitt mye mer enn SM58, og er i ferd med å bli totalleverandør.

– Shure var lillebror til Sennheiser, mens vi nå nesten er «storebror», hevder Karstensen.

– Dette gjelder verden over. Innen trådløst har det eksplodert. Med de nye produktene har vi hele rekken av produkter. Shure kan bli totalleverandør nå!

De super-tynne kablene (1.1mm og 1.6mm) er enkle å skjule og kan farges etter behov. Kapseldesignet gir maksimal overflatedekning, og med sin dobbel membran gir mikrofonen en naturlig diskant og bunnsolid bassgjengivelse, for hele stemmeregisteret.

På jakt etter nye frekvenser

Med et bredt spekter av kontakter, farger, sensitivitet, kabler og monteringsmuligheter, er TwinPlex designet for å møte alle utfordringer innen teater, kringkasting, foredrag og lignende. Både bak scenen og på scenen.

Zoe Milton, lydteknikker for teaterforestillinger i Storbritannia, uttaler ifølge Shure at «mikrofonene har en helt flat frekvenskurve, samme om vi plasserer den inne i en parykk, eller andre diskre steder som en del av kostymen. Mikrofonen gjorde nøyaktig det den skulle, det var helt fantastisk.»

Jon Karstensen har mest tro på hodebøylen på det norske markedet.

– I Norge godtas det å se bøylen, og mygger er ikke like etterspurte.

Mikrofonbøylen ventes på lageret til Benum til sommeren 2019, mens myggene er på vei inn før påske 2019.

Karstensen har sett prototypene og har hørt lyden under et Shure-møte.

– Jeg har stor tro på dette hvis den låter så bra som de sier, og det håper vi, sier Benums mann.

700 MHz-båndet forsvinner rekordraskt for trådløse mikrofoner

LLB 2019: Benum skal ha «freshe ting», sier Ronald Hernes.

Om Shure: Shure er en amerikansk produsent av elektronikk til forbruker- og det profesjonelle markedet innen audio. Shure produserer hovedsakelig mikrofoner og annen lydelektronikk, deriblant hodetelefoner/øreplugger og MP3-spillere. Firmaet ble grunnlagt i 1925 som The Shure Radio Company. Selskapet er nå en av verdens mest ledende produsenter innen lyd, og er spesielt kjent for kvalitet, ytelse og holdbarhet. Shure produserer mikrofoner, trådløse systemer, in-ear monitoring, øreplugger, hodetelefoner, konferansesystemer, og mye mer. Shure distribueres av Benum i Norge.

Slik var sivilingeniør Benum

PA-produsenten Adamson kåret Benum til «Årets distributør»

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like