Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Sibeth Hoff lot seg inspirere av kvantefysikk til å lage ny musikk

Publisert

den

– I denne tiden, hvor vi alle til tider kan kjenne på ensomhet og isolasjon, trenger vi kanskje å minnes på at vi er en del av noe større, sier Sibeth Hoff.

Den voksne indiepopartisten er underveis med debutplaten med egen musikk, etter i mange år å ha vært «datteren av» (Trygve) eller «søsteren til» (Ståle). Nå først slipper hun løs en ny singel med en svært annerledes inspirasjonskilde.
– Første gang jeg leste om kvantefysikk, ble jeg veldig fascinert av tanken på at vi alle egentlig består av den samme materien; vi har millioner år gamle partikler fra universet som en del av vårt DNA, og er derfor en del av noe mye større enn bare oss selv. Det slo meg at vi derfor egentlig aldri er alene; vi er en del av noe mye større – av naturen, og også av hverandre. Det kjentes ut som en trøst for meg, og jeg fikk behov for å lage en sang om det, forklarer Sibeth Hoff.
Tittelen på låten er «Our Quantum Leap», og den handler om å løfte blikket og tørre å satse – «for å ta et kvantesprang i vår egen utvikling, og leve ut vårt potensial, siden vi er en del av noe større enn bare oss selv».
– Det har vi kanskje mistet lett av syne, sier Hoff, som tror det er lett å føle seg ensom og isolert nå i koronatiden. Samtidig kan det være rette tiden til å se på hvem vi egentlig er, lyder det videre:
– I følge kvantefysikkens er vi jo små deler av noe større, viktige brikker i et stort puslespill. Vi bør tørre å se vår storhet, samtidig som vi har ydmykhet ovenfor det store bildet vi er en del av. Vi er nemlig ikke alene. Ikke egentlig, sier Sibeth Hoff, som skrev teksten før melodien kom.
– Jeg har alltid vært opptatt av å skrive meningsfylte tekster. Det er nok noe jeg har arvet fra min far, Trygve Hoff. Jeg ønsker å ta med lytteren på en reise, og gi de en historie med en begynnelse og en slutt. Jeg vil at lytteren skal ta med seg noe etter å ha hørt mine låter. Det er veldig viktig for meg.
«Our Quantum Leap» er produsert av Ane Bruns mangeårige produsent, Tobias Fröberg. Hoffs debutalbum kommer i 2021, og følger 2017-EP-en «In Motion».

Sibeth Hoff slipper første singel ut fra sitt 2021-kommende debutalbum. Sangen «Our Quantum Leap» er inspirert av kvantefysikk. Foto: Bjørn Inge Karlsen.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær