Se oss i sosialt media

NYBYGG

Skal bygge ny kino og kulturhus i Volda sentrum

Avatar photo

Publisert

den

Det blir ny kino og kulturhus i tilknytning til Volda samfunnshus.
Prosjektet skal bruke dagens samfunnshus og også ha et nybygg, med ombygging og/eller integrasjon.
Dagens kino, Volda Filmteater, holder også til i Volda samfunnshus.
Nå skal behov og løsningene vurderes, hvor alternativer kan være at også bibliotek, ungdomsklubb og kafé er en del av det nye huset, heter det i dokumentene fra Volda kommune.
Den kommunale byggenemnda starter nå arbeidet, som også inkluderer faglige og kostnadsmessige vurderinger av kinoløsninger, med hensyn til antall saler, og om det skal bygges nytt for kinoen eller om dagens samfunnshus kan ombygges til ny kino.
Formannskapet i formannskapsmøtet 13. mars 2018 sa ja til forprosjekteringen og bevilget 500.000 kroner til dette.
Tidligere har Volda kommune sagt nei til et annet prosjekt, som dreide seg om kultur- og mediehus hos Høyskolen i Volda, i regi av skolen og Statsbygg.

Volda kan få ny kino


Bakgrunnen for sunnmørskommunens nei er blant annet at de ønsker at kino/kulturhuset skal være i sentrum av bygden. I årene fremover blir det ny tunnel,Mediebygg på Campusområdet og ny idrettshall. Kommunen planlegger større investeringer som Volda ungdomsskule, svømmehall, og som nevnt kino/kultursal.
Gjennom Facebookgruppen «Gi nytt liv til bygda vår» er det blitt klart at kulturhus blir sett på av mange som svært viktig.

Volda Filmteater i gang igjen


 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

november 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Facebook

populær