Se oss i sosialt media

NYBYGG

Kristiansund kommune har søkt om statlig medfinansiering

Publisert

den

Det planlagte nye opera- og kulturhuset i Kristiansund vil koste nærmere 900 millioner kroner å bygge. Nå har kommune sendt en ny søknad om støtte fra staten.

«Dette er et av Norges mest spennende høykompetansemiljø på kultur og kulturnæring,» heter det i søknaden fra Kristiansund kommune, sendt 1. mars 2018.
Kommunen søker med dette på vegne av byens og regionens innbyggere og kulturliv, Operaen i Kristiansund AS og Stiftelsen Nordmøre Museum.
Kristiansund kommune ber staten og fylkeskommunen om å dekke en tredjedel hver av kostnadene knyttet til opera og museum; til sammen 468 millioner.
Både kommune og fylkeskommune har gjort sine vedtak og har sagt ja.
Den siste tredjedelen er altså den statlige finansieringen.
Selve driften vil koste om lag 22 mill. per år. Kommunen setter av halvparten, og ber staten om å vurdere et økt driftstilskudd til hhv. opera og museum som dekker det resterende. Det jobber nå med å få staten med på utviklingen av
– Saken er nå gryteklar! Den mangler bare den statlige medfinansieringen på 228 millioner, fortalte kultursjef Eigunn Stav Sætre i Kristiansund kommune da vi møtte henne høsten 2017.

Kultursjef Eigunn Stav Sætre i Kristiansund kommune har jobbet med prosjektet siden hun fikk jobben. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©


Huset skal huse mye mer enn «bare» Operaen i Kristiansund, med scene, dansesaler, prøvesaler, verksted, m.m.:
• Stiftelsen Nordmøre Museum skal inn med hovedutstilling og regionmagasin
• Kristiansund folkebibliotek
• Kristiansund kulturskole
Huset skal bygges med bruk av bygningsmassen – og utvidelser – fra nå nedlagte Langveien ungdomsskole og Folkets Hus. Det blir nærmere 15.000 m2 tilgjengelig.
Huset er plassert midt i sentrum, ved Kongens plass – byens historiske midtpunkt. Kongens plass er sammen med Kaibakken hovedgrepet i Sverre Pedersens byplan. Prosjektet vil bidra til en konstruktiv utvikling av bykjernen, med fokus på å skape møteplasser for folk flest. Plasseringen vil samtidig sikre en smidig samdrift med Festiviteten og Caroline kino og konferansesenter.
Det blir også plass til aktivitet fra en rekke andre aktører, deriblant Kristiansund Kirke, Kunst og Kulturfestival, Nordic Light International Photo Festival, øvrig musikk- og kulturmiljø, ungdomsaktiviteter og –prosjekter, kommersielle regionale, nasjonale og internasjonale aktører og produsenter, samt nærings- og samfunnslivet for øvrig.
– Vi vil med dette prosjektet løse et nasjonalt problem og svare på en regional utfordring gjennom å tilrettelegge for at opera og museum endelig kan produsere og prestere til det beste for publikum og dermed fylle sin funksjon som samfunnsutviklere, sier Eigunn Stav Sætre i presentasjonen som legges frem for den norske stat.
Les om detaljene i prosjektet her:
http://kulturhusmagasinet.no/kristiansunderne-drommer-fortsatt-om-kulturhus/

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær