KORONAVIRUSET

Skrur på røde varsellys for britiske scener og konsertsteder

Tirsdag deltok 300 britiske livescener, både for musikk og teater, i en aksjon der røde lys ble tent – for å minne om faren for massive jobbtap for ansatte. Foto: Red Alert/Facebook.

Teatre og konsertsteder over hele Storbritannia deltok tirsdag 11. august i en aksjon kalt «Red Alert», der røde lys ble skrudd på for å skape oppmerksomhet rundt den kriserammede livebransjen.

Blant stedene som var med finner vi The National Theatre og Royal Festival Hall, så vel som konsertscener og kulturhus, melder BBC. Det skal være snakk om over 300 livescener som går «i rødt».

ANNONSE FRA BOSE:

Samtidig samlet ansatte i bransjen – i spennet fra produsenter og lydteknikere til turnémanagere, sikkerhetsvakter, lastebilsjåfører og renholdsarbeidere – seg utendørsog marsjerte for å gjøre folk oppmerksomme på hvor mange som risikerer å bli arbeidsløse.

Blant dem som har uttrykt sin støtte til Red Alert-aksjonen er Peter Gabriel, Imogen Heap og The Cure.

Nesten alle britiske scener har vært stengt i fem måneder. Det har vært enkelte utendørsarrangement i sommer, men innendøropptredener med publikum er i følge BBC fremdeles ikke tillatt.

I likhet med her til lands er store deler av underskogen i bransjen uteglemt fra støtteordninger. Peter Gabriel sier i en uttalelse at «folk som jobber på festivalsiden og med livearrangementer er blitt glemt».

gi

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like