Se oss i sosialt media

ARRANGEMENT

Sterkt artistknippe skal minnes fire meter popmusikk med festkonserten «Sunday People»

Publisert

den

Et sterkt artistlag stiller på Rockefeller-scenen tirsdag 8. oktober – når hyllestkonserten «Sunday People» går av stabelen.

Det er naturligvis popduoen The Monroes som skal minnes musikalsk – seks år etter at begge to gikk bort av kreft: Eivind Rølles (54) døde i mars 2013, mens Lage Fosheim (55) fulgte i oktober.
– Det er i år seks år siden både Lage Fosheim og Eivind Rølles forlot oss, og The Monroes definitivt var historie. Nå vil vi hylle «fire meter popmusikk», som de selv kalte seg, med en festkonsert, lyder det om arrangementet.
Kurt Nilsen, Espen Lind, Odd Nordstoga, Anita Skorgan, Lars Kilevold, Ravi, Ole Paus og mange flere stiller på vokal, mens Svein Dag Hauge, kjent fra Lava, leder et stort band med blåserrekke. Det loves også overraskelser.
– Konserten har solgt veldig bra etter at billettene kom i salg torsdag 27. juni. Det er svært spennende. I en tid hvor det er mange unge artister, er det mange her fra den gamle skolen, sier Andreas Tylden hos Rockefeller til NTB.
Ifølge Tylden er det Jan Fredrik Karlsen, som kalte Fosheim for sin mentor, som har samlet troppene.

Varige hitlåter: Her trår Ravi til i selskap med The Monroes (Lage Fosheim t.v. og Eivind Rølles) i TV 2s «Allsang på Grensen» i 2010 med remiksen av «Cheerio». I oktober er Ravi med på festkonserten på Rockefeller. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

To storlåter

Konserten er oppkalt etter låten som også gav navn til debutalbumet fra 1983. Singelen Sunday People toppet VG-listen i fem av sine 12 uker. Albumet nådde opp til andreplass på listen, og sikret The Monroes Spellemann for årets popalbum, mens de selv ble kåret til årets spellemenn.
Neste storlåt fra The Monroes var Cheerio, som ifølge VG lå 12 uker på singellisten, syv av dem på førsteplassen. Den kom på andrealbumet «Face Another Day», som ble sluppet løs i 1985 og toppet albumlisten fem uker på rad med et salg på 260.000.
Ravi, som står på artistlisten på hyllestkonserten, tok «Cheerio tilbake til førsteplassen 20 år senere – da han remikset den til å bli «Tsjeriåu».
– The Monroes laget noen av de viktigste melodiene, rytmene og teksturene til det norske åttitalls-lydsporet og satte en ny standard for hva som var mulig å få til av popmusikk i norsk størrelsesorden, sa Ravi til VG i 2013.
Sist torsdag valgte også Kurt Nilsen, Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm å hylle The Monroes med å fremføre Cheerio firstemt under TV 2s «Allsang på grensen».
Cheerio ble spilt i begravelsen til både Rølles og Fosheim.

Her presenterte The Monroes, Eivind Rølles (t.v.) og Lage Fosheim, sin debut-LP «Sunday People» i 1983. Foto: NTB scanpix


Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær