ARRANGEMENT

Svenske Lollapalooza har premiere til helgen – med billetter til 20.000 kroner stykket

Her er Lollapalooza i Chicago-versjonen. Til helgen har festivalkonseptet premiere i Stockholm – med blant andre Alan Walker på artistlisten. Foto: AP

Kommende helg regner den svenske festivalnykommeren Lollapalooza med over 50.000 besøkende.

En del av dem har betalt 20.000 kroner for en platinabillett, som innebærer ekstra luksus og komfort. Den har vært svært populær, ifølge Kristoffer Åkesson i Live Nation Sweden, som er en av arrangørene, som sier til TT:

ANNONSE FRA BOSE:

– Det er noe som det kanskje har blitt litt vel mye prat om, siden det er ganske uvanlig fra et svensk perspektiv.

J Balvin (bildet) steppet inn på svenske Lollapalooza da Chance the Rapper-avlysningen rappet også den festivalen. Foto: AP

Lollapalooza Stockholm har premiere i Sverige samtidig som andre svenske festivaler som Popaganda tar pause, mens Bråvallafestivalen måtte legge ned for to år siden. Derfor mener Åkesson at nykommeren må bygge opp noe mer enn bare en bra artistliste.

– Ser man utenfor Sverige, er det vanlig med litt ulike pakker og opplevelser. Det er noe vi kommer til å se mer av generelt, og noe som det svenske publikummet tydeligvis setter pris på, lyder det fra Åkesson.

Ny festival i Sverige denne helgen: Lollapalooza Stockholm. Foto: Handout

Fire scener skal i løpet av tre dager huse over 70 artister. Blant andre Lana Del Rey, Billie Eilish, Foo Fighters, Travis Scott, The 1975, Laleh, Lykke Li og J Balvin – som rykket inn for avlyste Chance The Rapper. Også nordmenn som Alan Walker og Lemaitre er klare for svenske-Lolla.

Live Nation Sweden arrangerer Lollapalooza sammen med selskapet C3, der moderselskapet Live Nation Entertainment for øvrig er majoritetseier. Det arrangeres tilsvarende festivaler i USA, Chile, Brasil, Argentina, Tyskland og Frankrike. Konseptet ble til i 1991, klekket ut av Jane’s Addiction-sanger Perry Farrell – da som omreisende festival.

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like